Szeged és környéke

2010.08.19. 13:19

Saslik, gyros és utcabál a grillfesztiválon

Megkezdődött a grillfesztivál - vasárnapig tart a rendezvény a rakparton. A szegediek nem unják a finom ételeket, s a Torony is elkezdett épülni a Rádió Plusz és a látogatók jóvoltából.

Kovács Kriszta

Még szinte a szánkban érezzük a Hungarikum fesztivál magyaros ételeinek ízét, máris itt a következő, a VIII. Nemzetközi Grillfesztivál a Huszár Mátyás Rakparton. Úgy tűnik, a szegediek szeretik a hasukat; egy kicsit olyan ez a nyári ételfesztivál-dömping, mint a tej a jól ismert reklámszöveg szerint: ti. nem lehet megunni.

Szerda este néztünk szét a Tisza-parton - minden korosztály képviseltette magát. A rakparton két-három sátorban találtunk grillételeket: csirkét, tarját, gyrost és saslikot falatoztak az emberek. Az asztal végében türelmesen várakozó kutyák nem kaptak vastag, zsíros cupákokat, az izgalmas illatfelhőből viszont joggal számíthattak arra, hogy nekik is jut egy-két finom falat a gazditól.

Házi rétes, kürtős kalács, lángos, perec, mini lakókocsiból amerikai minifánk, pálinka és sör - különböző ételekből lehet csemegézni, ha valaki mégsem kívánná meg a grillezettet, vagy csak egy kis desszertre vágyik.

Grillfesztivál a rakparton. Fotó: Németh Norbert (galéria)


A Stefániára is megérkeztek az első fecskék, a felszolgálók már az első napon sem unatkoztak - a sültek fűszeres illatának ugyanis szinte lehetetlen ellenállni.

De ahogy egy nagy klasszikusban is elhangzik: "nem kell folyton zabálni",

Árlap

Láttunk saslikot és grillezett fűszeres tarját 950 forintért, grill hot-dogot 490-ért, óriásszendvicset 1100-ért, gyrost 700 forintért. A korsó sör ára 300-400 forint.

lehet mulatni és nem utolsósorban vásárolni. A Belvárosi híd felől árusok sátrai szegélyezték utunkat - a kínálat a szokásos. Övek és kalapok, strasszoktól csillogó ékszerek, ásványok és vicces feliratú pólók (ha valaki leenné a komoly, felirat nélküli ingét), játékok és körömlakkok (a színes máz ugyanis szépen csillog a kézzel elfogyasztott grillételek után).

A rakpart másik végében felállított színpadon Hevesi Imre és a La Bomba szórakoztatta a látogatókat hazai és külföldi slágerekkel. Gyerekek görkoriztak és rollereztek a színpad előtt, sőt, egy házaspár még táncra is perdült! Az estét a Dollár Boys utcabálja zárta.

Épül a Torony. Fotó: Németh Nobert (galéria)


Épül a Torony

A rakparton szerdán már állt a Torony tartószerkezete és körülbelül egy méter magasra emelkedett a söröskorsó-gyűjtemény – jótékonysági Guinness-rekordra készül a Rádió Plusz a szegediek segítségével. Várják a söröskorsókat a fesztivál résztvevőitől. Ha sikerül a rekord, a szponzorok adományaiból a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatják. Csütörtökön fél négytől kiderül, ki lesz a Pick Szeged kabalabikája – a jelentkezéseket a helyszínen várják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!