Szeged és környéke

2012.01.25. 21:33

Komoly felelősséget kaptak a megyék

Csongrád megye - A megyei önkormányzatok költségvetése a korábbi egy százalékára redukálódott, de nem a költségvetés nagysága dönti el egy szervezet fontosságát és súlyát, hanem az, hogy komoly felelősséget kaptak – hangsúlyozta tegnap Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke, aki Magyar Anna Csongrád megyei és Farkas Zoltán (mind Fidesz–KDNP) Békés megyei kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatót.

Munkatársunktól

[namelink name="Magyar Anna"] utalt arra, hogy eddig csak az intézményeiken keresztül tudtak hatást gyakorolni egy-egy településre, most viszont a mindennapos feladatok helyett, a megyei fejlesztési stratégia elkészítésével minden település fejlődését segíteni tudják. Elhangzott: a 2014 és 2021 között az ország rendelkezésére álló uniós források közel felét a megyei területfejlesztési tanácsokon keresztül fogja a kormány megpályáztatni, amely megyénként 100–150 milliárd forint közötti fejlesztési forrást jelenthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!