Szeged és környéke

2012.05.24. 22:15

60 éves a Király-König Péter Zeneiskola

Szeged - Hatvanadik születésnapját ünnepli a Király-König Péter Zeneiskola.

Munkatársunktól

Az intézmény névadója, aki 1904-ben érkezett a Tisza- parti városba, zeneiskola-igazgatóként, karnagyként és előadóművészként pezsgő zenei életet hozott létre Szegeden a 20. század első felében. Halála után tizenkét évvel, 1952-ben nyitotta meg kapuit a Király-König Péter Zeneiskola. 1960-ra már 490 növendék tanult a zenei műhely falain belül valamilyen hangszeren játszani. Az iskola által szervezett fesztiválok, hangversenyek a mai napig is színesítik a megyeszékhely zenei programkínálatát. A 60. évforduló alkalmából egyhetes ünnepségsorozattal készülnek az intézmény tanárai, növendékei és a meghívott muzsikusok. Ma 18 órakor könyv- és DVD-bemutatóval, éremkiállítással várják az érdeklődőket a Tábor utcai iskolaépületben.

Jövő kedden 19 órai kezdettel hangversenyt rendeznek a dómban, szerdán 17 óra 30-tól növendékhangverseny lesz a zeneiskolában, csütörtökön 18 órától pedig nemzetközi gálahangverseny következik a Korzó Zeneházban. Tanári hangverseny zárja a születésnapi programokat pénteken 18 órakor a zeneiskola hangversenytermében: Bach, Haydn, Telemann és Brahms művei is szerepelnek a felcsendülő darabok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!