Három migránst fogtak Szegeden

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba

Hétvégén a szolgálatot teljesítő rendőrök összesen hét határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében – közülük hármat Szegeden –, míg Győr-Moson-Sopron vármegyében egy határsértőt állítottak meg.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír , illetve albán, koszovói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezen kívül tiltott határátlépés miatt két embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

A migráció Lengyelországban is probléma, mutatott rá Donald Tusk. A lengyel miniszterelnök azt nyilatkozta a határőrség és a hadsereg egységeinél tett látogatása során, hogy az illegális határátlépési kísérletek száma napról napra emelkedik, de Lengyelország számított erre, így a határmenti védművek korszerűsítésére irányuló munkálatok már megkezdődtek, az erődítéseket pedig a tervek szerint több lépcsőben építik ki a keleti határszakasz teljes hosszában.

A kormányfő emellett reményének adott hangot, hogy az Európai Unió is hozzájárul a saját keleti határának megerősítését illető költségek fedezéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában