Szeged és környéke

2012.09.28. 15:11

Hat nyertes turisztikai projekt a Dél-Alföldön

Szeged, Dél-Alföld. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) információs napot és workshopot rendez ma a szegedi Hunguest Hotel Forrásban.

Munkatársunktól

Kiss Imre, a DARFÜ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a nap sajtónyilvános indításán kifejtette: az a céljuk, hogy a hozzájuk beérkezett pályázatok és az általuk kezelt uniós projektek színvonalasan, szabályszerűen és határidőben valósuljanak meg. Ehhez kívántak szakmai segítséget nyújtani a meghívottaknak.

– Az Új Széchenyi Terv keretében az idén 34 kiemelt turisztikai beruházást támogat a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság közel 47 milliárd forint értékben. Ebből a regionális operatív programokban régiónkat és ügynökségünket hat kiemelt turisztikai projekt érinti összesen 8,6 milliárd forint értékben – mondta [namelink name="Kiss Imre"].

A terveket [namelink name="Bosnyákovits Tünde"], a DAOP Közreműködő Szervezetének operatív vezetője ismertette. A hat nyertes projekt: a szegedi dóm, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a gyulai Almásy kastély, a Magyar Zarándokút dél-alföldi szakaszának fejlesztése, Baja fesztiválváros turisztikai fejlesztése és a Csaba park fejlesztése. Ópusztaszeren a Lépj be a múltba! címet kapta a projekt, a csongrádi megyeszékhelyen pedig A szegedi dóm turisztikai vonzerővé fejlesztése címmel dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!