Szeged és környéke

2012.09.30. 15:19

Ötezren az Ágota Iskolanyitogatóján Szegeden

Szeged – Közel ötezren szórakoztak az Ágota alapítvány által szervezett színes programokkal teletűzdelt Iskolanyitogatón a József Attila Általános Iskolában vasárnap Szegeden.

Munkatársunktól

[namelink name="Kothencz János"], a Szeged-Csanádi Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatója elmondta: fél éve létezik az az integrációs programsorozat, amely az állami gondoskodásban nevelt gyerekek mihamarabbi örökbefogadását vagy nevelőszülőkhöz kerülését tűzte ki célul.

Ötezren az Ágota Iskolanyitogatóján Szegeden. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Ennek a sorozatnak része az Iskolanyitogató is, ahol Csongrád és Bács-Kiskun megye valamennyi gyermekotthonának lakói és munkatársai képviseltették magukat. Az iskolába járó állami gondozottakat osztálytársaik is elkísérték: az iskolai csoportok közös színpadi produkciókat adtak elő. A verset mondó, táncoló, komikus előadást prezentáló állami gondozottak bebizonyították: semmivel sem tehetségtelenebbek a családban nevelkedő társaiktól.

Ötezren az Ágota Iskolanyitogatóján Szegeden. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


A rendezvényen sok nevelőszülő is részt vett, és szép számmal akadtak olyanok is, akik nevelőszülővé szeretnének válni. A programsorozat sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy fél év alatt jelentősen megnövekedett a nevelőszülők száma a régióban, és egyre több állami gondozott kerül szerető családokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!