Szeged és környéke

2013.04.11. 17:58

Tóth Péter: Minden képviselő fogadjon be egy cigány családot!

Szeged - Hiába számolja fel az önkormányzat a cigánytelepet a Cserepes soron, valamint Kiskundorozsmán a Búza és Árpa utcában, újraindul a gettósodás a városban – mondta mai sajtótájékoztatóján Tóth Péter.

Munkatársunktól

A megyei Jobbik elnök Szeged antiszegregációs programja kapcsán tartott sajtótájékoztatót. A programról pénteken tárgyal a városi közgyűlés. (A testület 2008-ban fogadta el az antiszegregációs tervet, amely 2029-ig ad programot a szegregáció megszüntetésére. A rövid-, közép- és hosszútávú intézkedések között szerepel a Cserepes sori szegregátumban évente 2 lakás kiüresítése. A közgyűlési előterjesztés szerint a Cserepes sori szegregátumban 6 társasházban 64 lakás található, ezek közül 2012 végéig 16 lakás ürült ki – a szerk.). A politikus a Kereszttöltés utcát említette példaként, ahol szerinte már elindult a gettósodás, szlömösödés. [namelink name="Tóth Péter"] szerint minden olyan önkormányzati képviselőnek be kellene fogadnia egy cigány családot, aki holnap megszavazza a városi közgyűlésen az antiszegregációs program felülvizsgálatáról szóló előterjesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!