Szeged és környéke

2013.06.04. 21:50

M43-as sztráda: szerződést kell módosítani a kifizetéshez

Szeged - Előbb módosítani kell az M43-ast építő konzorciummal kötött szerződést ahhoz, hogy az alvállalkozók is megkapják a pénzüket – tájékoztatta lapunkat Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője. <br>

Munkatársunktól

Kedden írtunk arról, hogy zömmel 2011-ben elvégzett munkáik díját, még több mint 700 millió forintot nem kaptak meg egyes alvállalkozók. Az érintettek már tavaly pertársaságot alapítottak, de ügyükben egy év alatt nem sikerült előrelépni. Mégpedig azért, mert – a NIF Zrt. tájékoztatása szerint – „az M43 9+700-18+400 szakaszát építő konzorcium vezetője, az Ezentis Infraestructuras S.A.U. és az egyik tag, a Szeviép Zrt. közül a Szeviép Zrt. 2010. augusztus 13. óta felszámolás alatt áll, az Ezentis Infraestructuras S.A.U. pedig 2011. december 2-án kért csődvédelmet".

Utóbbi spanyol cég csődje után hazai fióktelepén is elkezdődött a felszámolási eljárás tavaly április 6-án. Emiatt „a kifizetést lehetővé tévő lezáró szerződésmódosítás összeállítása és aláírása tehát komoly nehézségekbe ütközik, különös tekintettel a konzorcium által megfogalmazott jelentős számú módosítási igényre".

A NIF „természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a vállalkozók és ezáltal az alvállalkozók kifizetése is minél előbb megtörténjen. A kifizetés jogszerűségét mindenekfölött szem előtt kell tartanunk a források hatékony felhasználása érdekében, hiszen a vállalkozói díj jelentős részének kifizetése a magyar költségvetés terhére fog történni" – hangsúlyozta [namelink name="Loppert Dániel"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!