Szeged és környéke

2013.08.11. 21:46

Gregor Bernadett segített gazdit keresni

Szeged - Egy héten keresztül a szegedi Árkádban keres gazdikat a Tappancs Alapítvány befogadott kutyái és cicái számára.

Timár Kriszta

Egy-egy üvegfallal körülvett területen láthatók azok az állatok, amelyek szerető otthonra várnak. A gyerekek bemehetnek hozzájuk játszani velük, simogatni őket.

Két nap alatt két kutya és két cica került gazdához – mesélte [namelink name="Szerencsés Tilla"] kuratóriumi tag. Persze a dolog nem ilyen egyszerű. Bár az örökbefogadó hétre már oltott, ivartalanított állatokat hoznak, vagyis bármikor elvihetők, a tappancsosok minden esetben hangsúlyozzák a felelős döntés szükségességét. Elmondták, hogy kevés a „szerelem első látásra": a macskákat almozni, a kutyákat sétáltatni kell.

A Szegedről elszármazott színésznő is a Tappancs vendége volt. Otthon négy befogadott macskáról és egy kutyáról gondoskodik. Fotó: Karnok Csaba

A Szegedről elszármazott színésznő is a Tappancs vendége volt. Otthon négy befogadott macskáról és egy kutyáról gondoskodik. Fotó: Karnok Csaba
– Ha láttam egy bajba jutott cicát, soha nem gondolkodtam, hazavittem – mesélte [namelink name="Gregor Bernadett"], aki vasárnap a rendezvény vendége volt. A Szegedről elszármazott színésznő négy macskával és egy kutyával él együtt – mindegyiket úgy fogadta be. Az Árkádban is erre buzdított mindenkit. Mint mondta, soha nem érezte tehernek, hogy gondoskodjon róluk, pedig ha valakinek, neki aztán tényleg rendszertelen az élete.

A bevásárlóközpontban augusztus 17-éig várják a leendő gazdikat, délutánonként programokkal. Ide kölyök és kis testű állatokat visznek a tappancsosok, tanyájukon azonban több száz állat közül lehet választani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!