Szeged és környéke

2014.01.10. 12:41

Ékszerlopás Szeged belvárosában

Szeged – Nem sokat vacakolt a tolvaj. Fényes nappal simán betörte a kirakatot. Amit elért, azt elvitte.

Delmagyar.hu

Tucatnyi rendőr, nyomozók, helyszínelők és készenlétisek szállták meg pénteken 11 óra körül a Smaragd ékszerbolt környékét a Kígyó utcában Szegeden. Az üzlet kirakatának közepét néhány perccel azelőtt törte be egy ismeretlen férfi egy ismeretlen eszközzel, a betört lyukon keresztül felmarkolt néhány ékszert, majd elmenekült a helyszínről.

Ékszerlopás Szeged belvárosában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


– Ez most komolyan fényes nappal történt a Kárász utca környékén? – kérdezte egy fiatal nő. Egy idősebb asszony pedig azonnal ítéletet mondott a tolvaj felett: le kellene vágni a kezét annak, aki ilyet tesz. Az üzletben több eladó dolgozott a lopás ideje alatt, az elkövetőnek mégis sikerült mindent olyan gyorsan csinálnia, hogy nem tudták elfogni. Az üvegkirakaton egy tenyérnél alig nagyobb lyuk keletkezett az ütéstől, aminek a környéke bepókhálósodott. A helyszínelők a törés környékén nyomokat rögzítettek, majd elzárták az üzlet bejáratát a járókelők elől. Először azt gondoltuk, hogy a kiütött lyuk kicsi volt ahhoz, hogy valamit is elvigyen a tolvaj, ám mégis elég volt a rés ahhoz, hogy jó pár ékszert felmarkoljon a kirakatból. Az üzlet dolgozói a lopás után a rendőrökkel együtt írták össze a hiányzó darabokat.

* * *

A rendőrség lezárta a területet. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a tettes mégsem vitt el semmit, viszonylag kis lyukat ütött az üvegen, nehezen nyúlt be rajta, ha sikerült neki egyáltalán. Ez egyébként az az ékszerbolt, amelynek páncélszekrényét 2012 októberében a pincéből megfúrták. Akkor a hatvanmilliós zsákmány nem lett meg, de a tetteseket elfogták.

Ékszerlopás Szeged belvárosában, sikertelenül? Fotó: Schmidt Andrea (galéria)



Korábban írtuk:
Betörte a kirakatot, és ellopta az ékszereket egy férfi Szegeden. Az ismeretlen tettes pénteken 10 óra 45 perc körül betörte a szegedi Kígyó utcában lévő ékszerbolt kirakatának üvegét, majd ékszereket tulajdonított el.

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az ügyben. A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az elkövetővel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 62/562-423-as telefonszámot, vagy névtelenségének megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán (hétfő–csütörtök: 8–16 óra, péntek: 8–13 óra között), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!