Szeged és környéke

2014.01.06. 20:36

Hátizsákra is szerelhető a biciklilámpa

Szeged - Változtak a kerékpárok felszerelésére vonatkozó szabályok idén január 1-jétől, miután módosították az erre vonatkozó KÖHÉM-rendeleteket.

Munkatársunktól

A Magyar Kerékpárosklub honlapján azt írták, végre a valós életnek megfelelő irányba változott a szabályozás. Olcsóbbá válik a kötelező tartozékok beszerzése, mert például energiatakarékos, LED-es világítás is használható. Már a kerékpároson – a sisakon, a ruhán vagy a hátizsákon jól látható helyen – rögzített lámpa is szabályos, és alkalmazható villogó üzemmódban. Fényvisszaverő prizmából a kerékpár elejére is kell egy fehéret helyezni, nemcsak egy pirosat hátulra. A lámpák és a fényvisszaverő prizmák fényének 150 méterről is láthatónak kell lenniük, a hangjelző berendezés pedig csak csengőhangot adhat – adta hírül a Magyar Kerékpárosklub. A szervezet kifogásolta, hogy a gyermekszállításra vonatkozó szabályok nem követik a kort és az igényeket. Magyarországon még mindig jogszabályba ütközik az egyébként népszerű gyerekszállító utánfutók és úgynevezett dobozos kerékpárok használata. A változások részletesen a Magyar Közlöny tavaly december 3-án megjelent számában olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!