Szeged és környéke

2014.05.05. 00:22

Egyelőre nem kapnak pénzt a cégvezetők

Szeged – Hosszú törvényességi viták után vége a közgyűlésnek. Az önkormányzati cégek prémium értékelését nem fogadták el, és az idei préimum feladatokat sem tűzték ki. Szőreg szobrot kap.

Delmagyar.hu

14.16: Vége a közgyűlésnek! Elfogadták a zárszámadást, a 2013-as cégbeszámolókat, és az MLSZ-es fejlesztési pályázattal kapcsolatban felfüggesztett határozatot. Lesz Huszárlány szobor Szőregen. Az Ifjúsági Ház 2014-es üzleti tervét nem fogadták el, a többit igen, a cégvezetők megbízatását nem hosszabították meg. Nem fogadták el a prémiumfeladat értékelést, és a 2014-es prémium feladatok kitűzését sem. Mindkét esetben a Jobbikos Rácz Tibor tartózkodott.

14.07: Folytatjuk! Kezdődik a szavazás!

13.48: Zárt ülés következik.

Közgyűlés: Záporoznak a törvénytelen előterjesztések. Fotó: Frank Yvette (galéria)


13.39: Gyimesi László interpellációjára térünk át. Hol tart a volt zártkertek SZÉSZ felülvizsgálata? - kérdi. Botka szerint a kiskerti probléma gyökerét a kormányzati intézkedésekben kell keresni. Ettől függetlenül válaszol, elmondja hol tart épp a munkafolyamat. A válaszból az derült ki Gyimesi szerint, az MSZP nem áll be a kiskertekben élő 5000 szegedi ember mellé. Nem fogadja el a választ. A polgármester felhívja a figyelmet arra, hogy a fidesz módosította a törvényt, ami miatt nehezebb az átminősítés, a hulladékgazdálkodási törvény módosításáért is ők felelnek, és termőfölddé is a Fidesz nyilvánította a zártkerteket. A közgyűlés sem fogadja el a választ, így az illetékes irodának meg kell vizsgálnia a jogszerűséget.

13.32:
Első két kérdésében elfogadja a megnyugtató válaszokat Hüvös. Mózes Ervin viszont helyreigazítja: nem interpellálhatja a jegyzőt csak önkormányzati ügyekben, ez pedig államigazgatási kérdés. A polgármester javasolja a rendőrséghez forduljanak, és ebben minden támogatását élvezhetik majd. A fideszes képviselő nem fogadja el a választ, mert szerinte ez önkormányzati kérdés. Botka szerint ez olcsó politikai provokáció. Mózes újra feláll, hatáskör hiányában ő nem járhat el, nyomtaékosítja.

13.23: Hüvös László a Ballagitó sori védett állatokért, és a Szentháromság utcai gesztenyefákért emel szót, valamint a Hattyas sori rendezvényekkel kapcsolatos rendbontások miatt vár választ a főjegyzőtől. Gyimesi László  a volt zártkertekkel kapcsolatos SZÉSZ felülvizsgálatról kér információkat.

13.21: Az interpellációk következnek.

Közgyűlés: Záporoznak a törvénytelen előterjesztések. Fotó: Frank Yvette (galéria)


13.06: A szerződés jóváhagyása a szegedi Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ sportcélú igénybevételéről tárgyalnak. Hüvös László szerint rendezni kell a pálya használatát az itt működő egyesületek miatt. Pontosít a törvényességi észrevételek miatt: javasolja, 2014 június 1-től jöjjön létre a megállapodás határozatlan időre, a fedezethiányt költségvetés módosítással oldják meg. Valamint hozzáteszi a Szőke Tisza Ifjúsági Hajósegylet, a Szegedi Úszóegylet, a Szegedi Sárkányhajó Egyesület, Tornádó Team és a Szegedi Vízisport Egyesület használná.

Botka László felhívja rá a figyelmet, hogy eddig 100 ezret fizetett ezért a város, most 3 milliót kéne. Nem volna ezeknek a millióknak jobb helye?- kérdi a polgármester. Hüvös szerint a polgármester által jegyzett költségvetési előterjesztésben 1,5 millió szerepelt eleve erre a célra, ehhez képest már nem tétel az emelés, mondja. Ha segíteni tudnak egy egyesületnek, akkor azt meg kell tenni.

A polgármester szerint nincs veszélyben a sportolók Maty-éri edzése, így is támogatni fogják őket, csak jelzi, hogy nem érti a magas árat, amikor ingyenesen adták át a területet az államnak 2005-ben.

Hüvös elmondja, 2005-ben az MSZP kormányzott, Szegedet pedig Botka László irányította, így a terület bérbeadása rajtuk múlt.

Mindenki a gyerekekért vitatkozik, derül ki Hüvös és Botka replikáiból.

13.03: Tovább vitáznak jelzálogjogról például. Nógrádi szerint arra kell most tulajdonosi hozzájárulás, hogy benyújtsák a pályázatot, nem arra, hogy elkezdjenek építkezni.

12.53: A Csatlakozás az MLSZ VIII. sz. pályaépítési programjához című előterjesztés következik. Nógrádi Tibor szerint, bár valóban lejárt a határidő, azért fontos tárgyalni erről, mert ha nem lesz 100 pályázó, akkor utólag is be lehet kerülni. A főjegyző újra ismerteti a törvényességi problémákat. Juhász Gyula előterjesztőként válaszol a helyrajzi számmal kapcsolatos kérdésekre, és kiegészíti az előterjesztést a pályák méretével.

Közgyűlés: Záporoznak a törvénytelen előterjesztések. Fotó: Frank Yvette (galéria)


12.46: Haág Zalán szerint nem távolítottak el minden cégvezetőt, ellenben az MSZP küldött el úgy igazgatót, hogy után0 120 milliós kártérítést kellett fizetni. A Városi tévét, úgy gondolja, tudatosan alulfinanszírozza az önkormányzat, hogy ne működhessen. Botka szerint a Fidesz által benyújtott előterjesztés szerint tovább csökkennek a bevételek a cégeknél, és ezért 43 mmilliós prémiumot akarnak fizetni. Haág Zalán szerint 87 millióval gazdálkodtak kevesebből az önkormányzati cégek, és még így is nyereségesek voltak egy kivétellel (IH).

12.42: Szentgyörgyi Pál szerint vállalhatatlanok az üzleti tervek. Szentistványi István szerint, ha az önkormányzati választásokon megváltoznak az erőviszonyok, akkor súlyos milliókat fog a város kifizetni eltávolításukkor a most meghosszabított megbizatású, egyébként az MSZP bizalmát nem élvező cégvezetőknek. Nagy a tétje ennek a javaslatnak. Botka szerint 2010-ig nem volt divat kirúgni a jól teljesítő cégvezetőket.

12.37: A jogi problémákról kezdenek vitába, Kalmár Ferenc szerint az MSZP tehet róluk, mert akadályozza az illetékes irodák munkáját. Botka szerint ők szóltak a cégeknek, hogy tárgyalásra akalmatlanok a benyújtott papírok, de ők nem dolgoztak át semmit, csak újra átküldték ezeket Kalmárral. Mózes Ervin szerint az előterjesztő felelős az előterjesztése tartalmáért, így Kalmár is az. Ráadásul nem csak apróbb jogi problémákról van szó, hanem több mint 30 oldalon részletezett törvénytelenségekről.

12.32: Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2014-es üzleti terveinek megtárgyalása, személyi döntések, a társaságok ügyvezető igazgatóinak, vezérigazgatóinak 2013-as prémiumfeladat-értékelése, és az idei prémiumfeladat-meghatározása következik.

12.28: Gyakorivá vált a bizottságok működésében, hogy hirtelen, megfelelő előkészítés nélkül terjeszt napirend elé ügyeket, mondja Mózes Ervin.

12.24: A Tisza Park Fejlesztéséért Civil Kezdeményezés bevonása    a településrendezési terv kidolgozásába Szentistványi István szerint alapvetően jó ötlet. De jó lenne a véleményezési folyamatba másokat is bevonni. Juhász Gyula szerint is hirtelen került az illetékes bizottság napirendjére a kérdés, mégis fontos beszélni róla, ha az érdekeltek szeretnék elmondani a véleményüket.

Közgyűlés: Záporoznak a törvénytelen előterjesztések. Fotó: Frank Yvette (galéria)


12.12: Megyünk tovább. Nagy Sándor képet szeretne látni a Szőregre tervezett Huszárlány szoborról. Rózsavölgyi felmutatja, majd odasétál vele a képviselőhöz. Felderül a hangulat. Nagy Sándor hiányolja a dologból a komolyságot. Rózsavölgyi József szerint a kulturális bizottság már elfogadta, és sokaknak meg is mutatta már a házban. Szentistványi István nonszensznek tartja, hogy nem lehet megnézni, miről szavaznak.

12.03: A közfoglalkoztatásnál tartunk, Ménesi Imre beszél. Munkahelyteremtésre volna szükség, mondja. Haág Zalán "simongáborozik", szerinte az Simon által vezetett éhségmenet idején kellett volna figyelmeztetni erre saját párttársait is. Solymos szerint nem kellene ennyit beszélni a közfoglalkoztatsáról, ha nem a munkahelyek bezárása lenne a kormánypolitika következménye.

11.56: 6 pályázó közül 2 pályázati anyagról semmit sem tudunk, válaszol Solymos Nógrádinak. Ráadásul a hiánypótlási határidőn túl hozta be az anyagokat, ami rendszeres, minden esetben ez történik. Nógrádi azt kérdi Solymostól, hogy kiértesítettek-e bárkit is a pályázók közül. Solymos visszakérdez, nem Nógrádi volt-e az előterjesztő? Nógrádi megismétli a kérdését, majd Solymos is. Végül nem jutnak dűlőre, Nógrádi szerint, amit az MSZP meg akar akadályozni, azt meg is akadályozza.

11.54: Nógrádi Tibor előterjesztő szerint nagyon rosszul áll a város sportlétesítményekkel. Most egy kis bolhából csinál elefántot a polgármester. Aki erre azzal válaszol, hogy amennyiben az bolha, hogy nem tudjuk, ki, mit, mennyi pénzből és hol csinál, akkor valóban.

11.51: Az MLSZ pályázatokkal kapcsolatos felfüggesztett határozat következik. Solymos László szerint nem akarják akadályozni a pályázást, de nem lehet félinformációkról szavazni, pláne nem határidő után.

11.48: Vita zajlik Szeged lakosságának számáról. A Központi Statisztikai Hivatal eredménye nem egyezik a valósággal, mondja Mózes Ervin főjegyző. 170 ezernél többen vagyunk, és nőtt a lakosság az elmúlt években, javítják ki Gyimesi Lászlót, aki Botkának példálózott a Szegedi lakosság csökkenésével.

11.42: Botka szerint számos munkahely teremtést ösztönző program indult Szegeden az elmúlt időszakban. Mihálffy Béla szeretné megnyugtatni a szegedieket, hogy nem csak sárdobálás, de komoly munka is folyik a közgyűlésben. Hamarosan műfüves pálya készül Dorozsmán.

11.38: Megyünk tovább: 150 új munkahely létesülhet a városban.15 millió forintot adna Botka László a Transcom cégnek, mely létrehozná ezt a 150 új munkahelyet. Ezt Gyimesi László is kívánatosnak tartja. Persze, a kormány nélkül ez sem jöhetne létre. Vele is felvette egy cég a kapcsolatot, aki 300 munkahelyet teremtene.

11.31: A következő napirendi ponttal folytatjuk.Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntésekkel kapcsolatban Solymos László alpolgármester felolvas egy lemondó levelet. Az érintett az Ifjúsági Ház felügyelőbizottsági posztjáról mond le, mert úgy érzi nem kap megfelelő információkat a cégről, és nem szeretne tovább egy olyan vezetővel dolgozni, aki türelmét veszti egy ülésen.

Rácz Tibor is lemondott felügyelőbizottsági tagságáról, a képviselői helye miatt.

Közgyűlés: Záporoznak a törvénytelen előterjesztések. Fotó: Frank Yvette (galéria)


11.26: Kalmár Ferenc szerint év közben kellene támogatni az SZKT-t, nem év végén, és akkor most nem lenne probléma.

11.24: Haág Zalán újra sorolja a számokat: nyereség, növekedés a következtetése.

11.21: [namelink name="Kónya Gábor"] (MSZP) folytatja. Problémaként említi a belső ellenőrzések akadályozását, és azt is, hogy 80 százlékkal nőttek az ügyvédi költségek, és jelentősen emelkedtek a szakértői díjak is az IKV-nál. Ez a gazdálkodás nem szolgálja az önkormányzat érdekeit, összegzi.

11.18: Juhász Gyula szerint Solymossal folyamatos számháborút vív. Az alpolgármester minden adatot a 2010-es számokhoz hasonlít. Csak akkor még mások voltak a körülmények, mondja. Az almát az almával, körtét a körtével kellene összehasonlítani, fejezi be.

11.14: Botka szerint az is probléma, ha Haág Zalán komolyan gondolja, amit mond, és az is, ha nem. Elképesztő, hogy már egy órája azt bizonygatják, hogy nagyobb önkormányzati támogatásból gazdálkodnak a cégek, mint korábban, összegzi. "Kisebb támogatásból" - szól a Fidesz sorok közül.

11.11: Haág Zalán nem reagál a személyeskedésekre, csak elmondja, hogy ő sosem illet senkit ilyen trágár kifejezésekkel. Tovább magyarázza a pénzügyi helyzetet.

11.03: [namelink name="Juhász Gyula"] (Fidesz) nem hagyhatja szó nélkül a fájdalmas állításokat, mondja. Ő is számokat sorol. Ha ennyi a nyereség, akkor mire alapozott az állítás, hogy rosszul gazdálkodnak?- kérdi.

Állandóan az a vád éri őket, hogy gazdái a cégeknek, vagyis gazdasági bűncselekménnyel vádolják őket - ez különösen zavarja. 2200 ember dolgozik becsülettel ezeknél a cégeknél, akiket most kollektíven rablással vádolnak. Ez joggal sértheti őket.

Közgyűlés: Záporoznak a törvénytelen előterjesztések. Fotó: Frank Yvette (galéria)


Botka László elismeri a dolgozók munkáját, de a panaszukat is, ami az elviselhetetlen vezetői hozzáállásról szól. Hozzáteszi, hogy nem gondolja, hogy mindenki csaló a Fidesz soraiban, de nem lehet eltekinteni attól, hogy minden cégekkel kapcsolatos előterjesztést egyhangúan szavaznak meg.

Solymos László alpolgármester Juhász Gyula elnézését kéri, de felhívja rá a figyelmet, hogy igenis hatalmas a Fidesz feleőssége az önkormányzati cégekkel kapcsolatban.

11.00: [namelink name="Ménesi Imre "] (MSZP) szerint a Vásár és Piac KFT.-nél pénzügyi önkielégítést végez a Fidesz. S, bár a garázda már nincs köztük (Keresztúri Farkas Csaba), a szelleme még kísért. Botka szerint a cég a ritka kivétel, amitől profitot vár a város! Ehhez képest a Mars téri piacnál megnézik, hogy mennyi a havi bevétel, és az utolsó fillérig elköltik.

10.56: Szentgyörgyi Pál a számokat magyarázza. Botka szerint a Fidesz azt mondja, hogy azért működnek jól a cégek, mert jóval többet használnak a szegediek pénzéből. A Fidesz soraiból bekiabálnak: "Kevesebbet".

10.50: Botka szerint a 600 millió azt jelenti, hogy ennyivel adott több pénzt a közgyűlés az adófizetők pénzéből. Hazuság! - kiabálnak be a Fidesz soraiból.

Haág Zalán (Fidesz) szerint, ha Botka elolvasta volna a saját előterjesztésüket, akkor tudná, hogy nem mond igazat. A cégek nyereséget termeltek. Ha nem termel nyereséget, akkor az a gond, ha termel,akkor meg az - mondja a képviselő. Felhozza az adósságátvállalás kérdését: ha ez nem lett volna, az önkormányzat nem adhatott volna ennyi pénzt, mondja.

Közgyűlés: Záporoznak a törvénytelen előterjesztések. Fotó: Frank Yvette (galéria)


10.44: [namelink name="Póda Jenő"] (Fidesz) szerint konkrétumokat nékülöző általánosságok hagzottak el az előbb az IKV-ról. A cégekkel kapcsolatban számokat fog sorolni, melyekből látszik, hogy nem olyan borzasztó a helyzet, ahogy azt a bal oldal beállítja. Kiemeli, az önkormányzati vócégek nem profitorientált szervezetek, nem az a dolguk, hogy sok pénzt hozzanak.

14 cég közül csak az IH volt veszteséges, a 14 cég összes árbevétele 600 millió forintot jelentett 2013-ban a városnak. A 14 cég összes eredménye 146 mmillió forint volt, ez majdnem 100 millióval több a korábbihoz képest. Saját tőkéjük 150 millió forinttal szaporodott egy év alatt. Tehát nincs szó vagyonvesztésről, mondja. A számoknak higgyenek, szólít fel.

10.41: [namelink name="Gila Ferenc"] (MSZP) az IKV-ról beszél. Lakossági panaszokat sorol, a vagyongazdálkodási bizottság ülésén mindig úgy érzi, hogy át akarják verni.

10.37: [namelink name="Nagy Sándor"] (Együtt Szeged) szerint a Szegedi Közlekedési Kft. is állatorvosi lónak nevezhető. Az év elején még csőddel fenyegetőzött a cég, ma - a magas normatív támogatásnak köszönhetően - brutális nyereséggel számolhat, mondja. Gyimesi László (Fidesz) a "gazdája" ennek a cégnek, mint felügyelő bizottsági elnök, folytatja. A cég az egyik legfontosabb közszolgáltatást látja el, és hatással lesz a városra, hogy a vezetés sem a szakmai, sem a gazdasági feladatokkal nem bír el.

10.34: [namelink name="Tóth Károly"] (MSZP) nincs meglepődve a beszámolók adatain. Ő is kiemeli a "kiválóan gazdálkodó" Ifjúsági Ház esetét, melynek az adófizetők pénzéből 150 millió pluszt kellett biztosítani. Mindeközben a Fidesz frakció nem tartotta érdemesnek 40 millió forint biztosítását az Armel Operfesztiválnak.

10.30: Az előterjesztés annak a tükre, ahogy a Fidesz a cégvezetőket irányította az elmúlt években, mondja [namelink name="Solymos László "] alpolgármester. Folytatódik a lejtmenet, az "állatorvosi ló" az Ifjúsági Ház, amit a csődtől kell megmenteni. De a többi cégvezető és szabadon garázdálkodik, hiába néz ki jól a Szegedi Vásár és Piac Kft. beszámolója például, ha közben nem hajlandó megfizetni a városnak a tagi kölcsön tartozását.

Közgyűlés: Záporoznak a törvénytelen előterjesztések. Fotó: Frank Yvette (galéria)


10.24: A 100 százalékos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2013-as beszámolói következnek. Szentgyörgyi szerint a számokból kiderül, hogy nagyon nagy bajok vannak a cégvezetőkkel. Vagyonfelélés, pazarlás, cimborák kiszolgálása történik.A cégvezetők a fideszes gazdáiknak tesznek eleget. Ezt a folyamatot meg kell állítani, szögezi le.

10.22: Szentgyörgyi elemzi az adósság átvállalást: Szeged nem nyert vele, vonja le a következtetést.

10.18: Póda Jenő (Fidesz) szerint Szeged nyert, főleg az adósság átvállalással. 2013 a város számára az egyik legjobb év volt. Solymos László alpolgármester legalább olyan jó évet kíván Póda Jenő magánéletében, mint a város 2013-as éve volt.

10.11: [namelink name="Szentgyörgyi Pál "](MSZP) ismerteti a 2013-as zárszámadást. Államosítás, forráselvonás a téma. Veszélybe került az önkormányzatiság léte, mondja. Reszicsökkentésről, a javak negatív újrelosztásáról beszél. Szeged szegényedett, fejezi be.

10.10: Szavaznak. Napirenden minden, amihez a főjegyző törvényességi észrevételt fűzött, kivéve a villamos vásárlással kapcsolatos előterjesztés.

9.58: Folytatódnak a törvényességi észrevételek. Először az MLSZ pályaépítési programjával, majd a villamosvásárlással kapcsolatban. Mózes Ervin egyiket sem tárgyalná. AZ MLSZ-t feltétlenül szeretné a Fidesz, mondja Hüvös László, délutánig ezért még módosítanak rajta. Botka nem érti, minek egyáltalán beszélni erről, hiszen már a pályázat hiánypótlási határideje is lejárt. Az SZMSZ módosítás is törvénytelen, folytatja Mózes Ervin, és az olimpiai központtal kapcsolatos sürgősségi indítvány is problémás.

9.55: Botka és Hüvös visszavonják a 9-es és 16/5-ös előterjesztéseiket, melyek a sportegyesületek támogatásáról szólnak. Nem törlik őket örökre, a következő közgyűlésen, az uniós szabályoknak megfelelően átdolgozva tárgyalják.

Közgyűlés: Záporoznak a törvénytelen előterjesztések. Fotó: Frank Yvette (galéria)


9.51: A 2014-es prémiumfeladatok meghatározásával kapcsolatos észrevételei sem okoznak meglepetést: törvénysértő és önkormányzati érdekekkel ütköző elvárásokat sorol. Nem helyes tárgyalni ezekről, javasolja. A mai döntés már pénzről is szól, vigyázzanak, hívja fel rá a figyelmet.

9.45: [namelink name="Mózes Ervin"] főjegyző a szokásos, az önkormányzati tulajdonú cégek üzleti terveihez kötődő törvényességi észrevételeit sorolja. Semmi nem változik: sok a törvénytelen pont, és több helyen ütköznek a tervek az önkormányzati érdekekkel. A cégvezetők rezzenéstelen arccal figyelnek, van aki a telefonját nyomkodja. A prémiumfeladatok értékelésével kapcsolatban sincs új a nap alatt: majdnem midnenhol aránytalan, és törvénytelen a díjazás.

9.43: Fideszes választási hozzászólás nélkül értünk a napirend előtti felszólalások végéhez. Jön a napirend megszavazása.

9.40: [namelink name="Szentistványi István"] (LMP) pártja sikeréről beszél. Szeged az LMP erős vidéki bástyája, mondja. A politika új erejét képviseli az LMP.

9.37: [namelink name="Nagy Sándor"] (Együtt Szeged) is gratulál Szabó Sándornak. Egy ilyen siker mögött sikeres társadalmi összefogás is áll: az újszegedi módosabb polgár, a lakótelepi munkás, és az értelmiségi is ugyanúgy támogatja ezt az összefogást. Szegeden nem ismeri fel a Fidesz, hogy a város minden lakójának érdekeit kellene szolgálni.

9.34: A szándéknyilatkozatot átadó férfi szerint az iskola hiánya is tehet róla, hogy már nem is ismerik egymást a szentmihályiak. Botka László ígéri lefolytatja a tárgyalásokat, ha lesz gyermek, akkor lehet iskola.

9.29: [namelink name="Nógrádi Tibor"] (Fidesz) a pártpolitika helyett a közösség erejére terelné a szót. A 4. körzetben szervezett majálisról beszél, és arról, hogy a gyerekeké a jövő. Átadták a szentmihályi sporttelepet, amihez elengedhetetlen volt az emberek ereje és a szeretet, mondja. Szentmihály példát jutat, mondja. Újjá fogják szervezni a megszüntetett iskolát 2015-re, reméli. Át is adják az erre vonatkozó szándéknyilatkozatot.

Közgyűlés: Záporoznak a törvénytelen előterjesztések. Fotó: Frank Yvette (galéria)


9.26: [namelink name="Rácz Tibor"] (Jobbik) sértve érzi magát, és a Jobbik szavazókat is, amiért szerinte a polgármester fasisztának, nácinak nevezi a Jobbikot. Az MSZP köthető elnyomó rendszerhez, nem a Jobbik, mondja. Arra kéri Botkát, hogy Szegedért dolgozzon, ne a saját politikai előbbre jutásáért. Botka válaszol: sosem minősíti a választó polgárokat, de a Jobbikot igen, mert nem érthet egyet a politikájukkal.

9.24: Az önkormányzati választásokig is szolgálják tovább Szegedet, fejezi be Kozma. A polgármester is megköszöni a választóknak az eredményt, és gratulál [namelink name="Szabó Sándor"]nak és B. Nagy Lászlónak is. Kalmár Gábort nevezi ki a kabinet iroda élére Botka, Szabó helyett.

9.21: 2800-zal kapott több szavaztot a négy évvel ezelőttihez képest Szegeden a bal oldal, mint a jobb - kezdi napirend előtt [namelink name="Kozma József "](MSZP). Fejlesztésekről beszél, és azt mondja, hogy a szegediek többsége elvetette [namelink name="Bohács Zsolt "](Fidesz) ajánlatát.

9.10: Rövid szünetet tartunk, amíg a másik teremben köszöntik a díjazottakat.

9.02: Kezdünk! [namelink name="Botka László"] polgármester a március 15. alkalmából kitüntetett szegedieknek gratulál és mond köszönetet, és átadja az Szegedért emlékérmeket.

8.57: Perceken belül kezdődik a választások utáni első közgyűlés. Lent, az épület előtt a Szeviép tart demonstrációt és sajtótájékoztatót "Hol a pénz" feliratú lepedőt kifeszítve.

Az országgyűlésiképviselő-választások óta először ül össze Szeged város t. közgyűlése, hogy munkának látszó veszekedés és egymás kölcsönös kioktatása közepette kötbérről, közbeszerzésről, képviselői indítványokról, no meg a zárszámadásról tárgyaljon.

Ne késsenek, kilenckor kezdenek! Szerintünk az eleje „roppant szórakoztató lesz": valószínűleg napirend előtt mindegyik oldal föláll, és jól elmondja, hogyan szerepelt áprilisban, ki, miért, hol, hogyan nyert, s közben az ellenfél mekkora károkat okozott az országnak, rárontva nemzetére mintegy. Majd jönnek a napirendi pontok, s biztos lesz megint olyan, amelyet nem sikerült rendesen elolvasni, fölkészülni belőle, gondot okoz majd az értő olvasás, satöbbi. Pedig mennyire jó lenne, ha egyszer rendesen „leérettségiznének", előttünk...

Tartsanak velünk, mi ott leszünk, hogy önöknek ne kelljen! Persze, ha akarnak, a nyilvános ülésre elmehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!