Szeged és környéke

2014.06.23. 21:03

Diákok osztályozzák a tanárokat

Szeged - Az interneten osztályozhatják tanáraikat az egyetemisták a vizsgaidőszak végén, több kategóriában. A jogi karon a félévek végén az ott készített kérdőíveken is elmondhatják véleményüket a diákok.

Munkatársunktól

„A polgári jogot nem csak a tartalma miatt, egy kicsit Klára tanárnő miatt is szeretem annyira". „Az egyik legjobban rendszerezett előadás az övé, vizsgán csak azt kérdezi, amit leadott. Szerintem nagyon korrekt, bár magasan van a léc, az tagadhatatlan. A jó jegyért megizzaszt, de ha megérdemled, megadja. Oh, és nagyon szexi".
 

 Öt éve véleményeznek

A MarkMyProfessor.com oldalt 2009-ben indították azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a felsőoktatásban tanuló diákoknak és oktató tanároknak. A tanárok visszajelzéseket kaphatnak, a diákok pedig olyan tapasztalatokat, amelyeket eddig csak rengeteg idő és ismeretség árán tudtak megszerezni. Pár gombnyomással kiderül, hogy melyik tanárnál érdemes felvenniük a tantárgyat, melyik tanár milyen értékelést kapott korábbi diákjaitól.

Többek között ez a két vélemény is olvasható a MarkMyProfessor.com internetes oldalon [namelink name="Blazovichné Gellén Klára"] egyetemi docensről, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatási dékánhelyetteséről az egyetemen oktató tanárok egész éves munkáját értékelő honlapon. A véleményeket azok a hallgatók írták, akik az adott félévben hallgatói voltak a tanárok kurzusainak. Vizsgaidőszakok végén jelentősen megszaporodnak a visszajelzések.

– Van, aki olvassa ezt az oldalt, van, aki nem. A diákok visszajelzése ugyanakkor nagyon fontos, így a jogi karon belül erre egy elég komoly rendszert hoztunk létre. Félévek végén a tanulókkal egy sokkérdéses kérdőívet töltetünk ki, amelyben többek között az oktató felkészültségére, előadásmódjára, és a tananyag elsajátításának nehézségi fokára kérdezünk rá. A diákok nyíltan, őszintén felelnek, a visszajelzések nagyon pozitívak. Amikor azonban hiányosságot látunk valamilyen téren, összeülünk, és megpróbáljuk minél hamarabb orvosolni a problémát – mondta Gellén Klára.

A tanárok munkáját az interneten öt kategóriában – követelmények teljesíthetősége, tárgy hasznossága, segítőkészség, felkészültség és előadásmód – értékelik egytől ötig az egyetemisták. Az SZTE oktatóinak nagy többsége jó jegyeket kapott a diákoktól, átlaguk szinte mindegyik karon négy fölött van.

– Ismerem ezt az oldalt, jártam is már rajta, de nem vizsgaidőszak végén, hanem tanév elején, a kurzusok felvétele előtt. Megpróbáltam olyan tanárokhoz bejutni, akiknek óráiról a diákok többsége pozitívan nyilatkozott. Jó segítséget nyújtott az oldal, nem csalódtam a felvett órák hasznosságában – mondta a bölcsészkaron tanuló [namelink name="Tóth Katalin"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!