Szeged és környéke

2014.06.23. 23:20

Már nem referenciamunka a vadasparki játszótér

Szeged - Lekerült a játékforgalmazó cég honlapjáról a szegedi vadasparki játszótér, amit pár napja még referenciamunkaként tartottak nyilván. A „szlovák szálról" is kérdeztük az ügyvezetőt, aki közölte, nem szereplője a nagy port kavart történetnek.

Munkatársunktól

Nagy port kavart [namelink name="Ménesi Imre"] múlt csütörtöki sajtótájékoztatója. Ezen a szegedi szocialista önkormányzati képviselő a Titan Project’s House Kft. uniós támogatással megépült vadasparki beruházása kapcsán „fideszes hiénákról és elsíbolt milliókról" beszélt. Állítása szerint legfeljebb 40 millió forintba került az az interaktív tájékoztató rendszer és játszótér, amelyre 185 millió forintot nyert az Uniótól a szegedi cég.

Emiatt az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordult, és büntetőfeljelentést tett a képviselő, akit viszont feljelentett nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért [namelink name="Vahl Rezső"]. A Titan ügyvezetője közölte, minden fillérrel pontosan elszámoltak.

 Solymos vizsgálatot javasol

Solymos László alpolgármester sürgősségi indítványában kezdeményezi, hogy a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottsága vizsgálja meg a Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft. és a Titan Project’s House Kft. között 2012. október 9-én létrejött bérleti szerződés felmondásának lehetőségét. Az alpolgármester indítványáról pénteken dönt a közgyűlés.

Ménesi a tájékoztatón elmondta, a játékokat forgalmazó Royal-Kert Kft. honlapján referenciamunkaként tüntették fel a vadasparki játszóteret. Listaárat is mellékeltek. Ez alapján a játszótér értéke nem haladja meg a 20 millió forintot.

[namelink name="Kishalmi Tibor"], a Royal-Kert Kft. ügyvezetője pénteken azt nyilatkozta a Blikknek, hogy „egy szlovák cég rendelt tőlünk játszótéri játékokat pár éve. Majd nagy meglepetésünkre kaptunk egy meghívót a Szegedi Vadasparktól a játszótér avatására."

Lapunk többet is szeretett volna megtudni a „szlovák szálról", Kishalmi Tibor azonban közölte, „ami megjelent a Blikkben, annak nem sok köze van ahhoz, amit mondtam az újságnak."

– Csütörtök óta mindenki a szegedi szállítás után érdeklődik. Nézze, eladtunk egy cégnek játszótéri eszközöket. Körülbelül kétszázfelé szállítunk és építünk játszótereket. A Szegedi Vadasparkban felépült játszótér egy volt a kétszázból. Nincs érdemi mondandóm az ügyben – hangsúlyozta az ügyvezető.

Hozzátette, kellemetlen, hogy a cége nevét hozzák összefüggésbe ezzel a történettel. – Nemhogy kulcsszereplő, még szereplő sem vagyok ebben a történetben – mondta az ügyvezető. Kérdésünkre, miért vették le akkor a cég honlapjáról a referenciamunkaként nyilvántartott szegedi játszóteret, azt válaszolta, nem azért vették le, mert megijedtek, hanem mert ez az egész nem ér nekik ennyit. – Nem szeretném, ha a cégemet összefüggésbe hoznák ezzel a történettel – indokolta az ügyvezető, miért került le a vadasparki játszótér a honlapról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!