Szeged és környéke

2014.07.26. 20:42

Hurrá, felvettek az egyetemre!

Szeged - Kiderültek a felvételi ponthatárok csütörtökön, másnap este már felszabadultan buliztak a Jate Klubban azok, akiket felvettek az egyetemre. Meg persze az idősebbek, hogy megnézzék az "új arcokat".

K. K.

Egyetemistaként már a sör is másképp csúszik - emelte a szájához a műanyag poharat Ákos. A harmadéves fiú az újdonsült gólyákra volt kíváncsi, ezért jött le péntek este a Jate Klubba bulizni.

A mindszenti Tóth Laura a barátnőjével, a szentesi Fekete Tímeával ücsörgött a mosdó előtti asztalok egyikénél. - A tanulás miatt lettünk egyetemisták, de persze a közösségi élet is vonzó - nevettek a lányok, majd hozzátették, ha rájuk talál az egyetemi évek alatt a szerelem, azt sem bánják. Laura a pszichológia szakot kezdi szeptembertől Szegeden, ahova 429 pont volt a határ, őt 442-vel vették fel. Timi szabad bölcsészeten kezdi meg a tanulmányait, ahova 260 ponttal lehetett bekerülni, neki 332 pontja volt. Mindketten kollégisták szeretnének lenni, a közösség, a közös programok miatt.

Diákmozgalmat szeretne indítani és politikai pályára készül Török Zoltán. A 25 éves kecskeméti fiút 318 ponttal vették fel politológia szakra. - Nagyon érdekel az államelmélet es a XX. századi történelem, ezért is jelentkeztem erre a szakra - magyarázta.

Havrincsák B. Dorottyát 308 ponttal vették fel a pécsi egyetemre turizmus szakra (a ponthatár itt is 260 volt). A szegedi lány idegenvezető szeretne lenni. Azt mondta, a szülei is nagyon örültek, amikor kiderült, hogy felvették. Büszkék a lányukra, de kicsit szomorúak is, hogy elköltözik a városból.

A pultnál András állított meg bennünket, hogy megkérdezze, milyen szakon tanulunk. Majd elárulta, az évkezdés mindig jó, mert "új arcok" jönnek a városba, elsős lányok, akiket könnyebb elcsábítani egy gin tonic-kal, mint a tapasztaltabbakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!