Szeged és környéke

2014.07.18. 23:43

Lepörög az egész életük a vonaton

Szeged - Szereti Szegedet Nagy Enikő, aki Szabó Győzővel alkot párt a várjátékokon ma látható Ő+Ő című párkapcsolati társasjátékban.

Vida-Szűcs Imre

– Két ember utazik a vonaton, és beszélgetni kezdenek. Elmesélik egymásnak az életük történetét, és el is játsszák: egymás partnerének a bőrébe bújik a két figura. Ezért is nevezhetjük a darabot „párkapcsolati társasjátéknak". A poént nem lövöm le, de mindketten keresik a problémáik megoldását, mert az hamar kiderül, hogy elváltak – mesél a Szegedi Várjátékokon ma este látható Ő+Ő című darabról [namelink name="Nagy Enikő"].

A színművész Szabó Győzővel alkot egy párt a színpadon. Két élet bontakozik ki előttünk a szerelmes egymásra találástól a családalapításon át a szomorú végkifejletig, ami a válásukhoz vezetett.

Nem ez az első alkalom, hogy párban szerepelnek: a Zimmer Feri 2. című filmben is így volt. Nagy Enikő még sosem játszott korábban a várjátékokon. Amikor egy évig a Szegedi Nemzeti Színházban dolgozott, még nem alakult meg a fesztivált szervező Pinceszínház. Mindig örömmel jár vissza a Tisza-parti városba, és jókat beszélget a régi kollégákkal.

– Nem végeztem színművészeti főiskolát, és itt kaptam meg a színész 1 minősítést – mondja Enikő, aki két éve szabadúszó, amióta megszűnt a Budapesti Kamaraszínház. Mozgalmas időszak számára ez is: játszik például a Vígszínházban A vágy villamosában Eszenyi Enikővel, a Spirit Színházzal is készítettek produkciókat. A [namelink name="Jantyik Csaba"] által rendezett Ő+Ő-t tavaly ősszel mutatták be, most a Thália Színház repertoárjának része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!