Szeged és környéke

2014.07.10. 19:27

Szegediek festik ki Halast

Kiskunhalas, Szeged - Vidám színek, absztrakt formák és geometriai alakzatok díszítik Kiskunhalas főterét három szegedi fiatalnak köszönhetően. (GALÉRIA)

Kovács Kriszta

A Bács-Kiskun megyei település főterét ugyanis hamarosan felújítják – a munkálatok megkezdése előtt egy fesztivállal köszönnek el a közterület régi arculatától.

A srácok a pénteki rendezvényre öltöztetik díszbe a város központját, vasárnap óta dekorálják a burkolatot.

– Kihívás egy ilyen nagy területet kifesteni, mert csak úgy látjuk az egészet, ha felmegyünk a szomszédos épületek tetejére. Ha jól tudom, Magyarországon még senki nem csinált ehhez hasonlót, jó alkalom, hogy megmutassuk a kreativitásunkat és tehetségünket – mondta [namelink name="Túsz Márton"], hozzátéve: külföldön már nagy hagyománya van a streetartnak, de egyre népszerűbb hazánkban is. A munkához beltéri diszperziós festéket használnak, ami kopni fog ugyan, de várhatóan egy hónapon keresztül így is látszódik majd az alkotásuk.

Mostoha Marcell, Marton Ákos és Túsz Márton diszperziós festékkel dekorálják a burkolatot. Fotó: Pozsgai Ákos/Halasmédia (galéria)


A szervezőknek annyi kérésük volt, hogy a városra jellemző motívumokat (például a szélmalom, a hal) is használják fel, a fiúk egyébként szabad kezet kaptak a közel 300 négyzetméteres terület kifestésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!