Szeged és környéke

2014.09.22. 18:08

Gyorsabb tömegközlekedést szeretne a szegedi LMP

Szeged - Gyorsabb tömegközlekedésre van szükeség Szegeden, mert sokszor kerékpárral vagy mopeddel is gyorsabban lehet közlekedni a városban - hangzott el az LMP sajtótájékoztatóján hétfő délután.

Munkatársunktól

Az LMP célja, hogy minél környezetkímélőbb módon közlekedjenek a szegediek, az autózás helyett inkább a tömegközlekedést vagy a kerékpározást válasszák – mondta [namelink name="Sarlós Ferenc"], az LMP szegedi egyéni képviselőjelöltje a párt hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a szegedi tömegközlekedés lassú, sokszor kerékpárral és mopeddel is gyorsabban lehet közlekedni, illetve az esti/éjszakai járatok ritkák. A bérlet drága, az elmúlt négy évben több mint 20 százalékot emelkedett az ára.

Az LMP azt szeretné, hogy a bérlet árát 10-20 százalékkal csökkentsék, ami az utazók számának növekedését eredményezheti, vagyis nem okozna bevételkiesést. Javasolják, hogy vezessék be az alkalmi utazóknak az időarányos menetjegyet, ami csökkentené az átszállások költségeit. Szerintük gyorsabbá kell tenni a tömegközlekedést, amihez járatsürítésekre, a járatok összehangolására, azok meghosszabítására, és alternatív útvonalak létrehozására lenne szükség.

[namelink name="Tanács Eszter"], az LMP Csongrád megyei területi elnöke azt mondta, a szegedi infrastruktúra egyre alkalmasabb a kerékpáros közlekedésre, de a kerékpárutak állapota romlik, karban kellene azokat tartani. A járdákra festett csíkok sok konfliktushoz vezettek a gyalogosok és a kerékpárosok között, a járdák mellett kialakított kerékpársávokat pedig az autósok sok esetben nem veszik észre. A járdák állapota sem kielégítő, a nagy repedésekben, kátyúkban megáll az esővíz. Szegeden a járda és kerékpárút felújítására egyértelműen több pénzt kell szánni – jelentette ki a politikus.

Címkék#LMP#Szeged

Ezek is érdekelhetik