Szeged és környéke

2014.10.21. 22:31

Határidős munka késik a baksi fiaskó miatt

Baks - Október 31-éig jóvá kellene hagynia az új megyei közgyűlésnek azt a tervet, amely arról szól, hogy a következő hét évben hogyan fejlesztik Csongrád megyét 80 milliárd forintból.

Munkatársunktól

Ez a döntés várhatóan késni fog, mert a mostani állás szerint Bakson meg kell ismételni az önkormányzati választást. Baks és a megye sorsa azért függ össze, mert a településen is szavaztak a megyei önkormányzati listákra. A következő uniós ciklusra szóló megyei területfejlesztési program elkészítése épp a legfontosabb feladata a közgyűlésnek.

[namelink name="Vadász Csaba"], az önkormányzat hivatalának főjegyzője azt mondta, az ügyben egyeztetnek a Nemzetgazdasági Minisztériummal, közölték, várhatóan nem születik döntés határidőre az úgynevezett megyei gazdaságfejlesztési részdokumentumról és a megyei településfejlesztési részdokumentumról. Valószínű, hogy a hivatal mégis elküld egy „informális változatot" a tárcához, és ezt majd a közgyűlés utólag tárgyalja.

Mivel a terv előkészítésében a korábbi közgyűlés minden frakciója részt vett, és többnyire egyhangúlag döntöttek, még ha új személyek is kerültek be az új közgyűlésbe, nem valószínű, hogy most utólag bármi probléma adódna.
A fellebbezés miatt most a Szegedi Ítélőtábla dönt arról, hogy tényleg meg kell-e ismételni Bakson a választást, miután kiderült, a helybeliek iratok nélkül is szavazhattak. Ha a bíróság megváltoztatná a területi választási bizottság határozatát, és mégis eredményes a választás Bakson, akkor meg lehet tartani az alakuló ülést is a szegedi megyeházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!