Szeged és környéke

2014.11.02. 18:01

A turizmust fejlesztené Molnár Áron polgármester

Algyő - Minimális különbséggel győzte le a polgármester-választáson Molnár Áron Herczeg József korábbi településvezetőt Algyőn. Az új polgármester fejleszti a turizmust a nagyközségben, és rendszeresen kikéri a helybeliek véleményét a fontos ügyekben.

K. G. G.

Névjegy

Molnár Áron 1973. augusztus 20-án született. Nős, három kislány édesapja. Angol nyelvtanári végzettsége van.

Kilenc szavazattal nyert [namelink name="Herczeg József"] eddigi algyői polgármesterrel szemben az önkormányzati választásokon a településvezetői tisztért függetlenként induló [namelink name="Molnár Áron"]. A 41 éves férfi az előző ciklusban önkormányzati képviselőként többek között a pénzügyi és humán bizottság elnöke volt.

– Négy éve is elindultam a polgármester-választáson, de a fő célom akkor még az volt, hogy bekerüljek az önkormányzatba. Húszéves korom óta vállalok szerepet Algyő társadalmi életében, de képviselőként teljesen más rálátása van az embernek az itt történő dolgokra: hogyan születik meg egy konkrét terv, és az miként valósul meg. Az elmúlt négy évben sokat tanultam, és több megkeresést is kaptam: induljak el ismét a polgármesteri székért. Ezen jó fél évet gondolkodtam, végül úgy éreztem, hogy most már képes vagyok elvezetni Algyőt – mondta lapunknak Molnár Áron. Az új polgármester szerint az elmúlt négy évben sok jó kezdeményezés történt Algyőn, de változtatásra is szükség van.

Molnár Áron a polgármesteri hivatal előtt. Javítani szeretné az önkormányzat és a lakosság közötti kommunikációt. Fotó: Frank Yvette

Molnár Áron a polgármesteri hivatal előtt. Javítani szeretné az önkormányzat és a lakosság közötti kommunikációt. Fotó: Frank Yvette
– Algyő sajátos helyzetben van Csongrád megyében, hiszen igen magas iparűzési adó folyik be az itt működő cégektől: olyan fejlesztéseket is megengedhet magának, amiket más települések nem. Ez az adónem azonban rendkívül bizonytalan, nem tudni, meddig rendelkezhet vele az önkormányzat, így az esetlegesen kieső bevételi forrást Algyőnek a turizmusból kell pótolnia. Nagyon szép fürdőnk van, ideje, hogy profitot is termeljen – magyarázta a településvezető. Molnár Áron fontosnak tartja a munkahelyteremtést, az önkormányzati cégeknél elsősorban helyieknek akar munkát adni. Javítaná az önkormányzat és a lakosság közötti kommunikációt, rendszeres falugyűléseket, lakossági fórumokat, kávéházi beszélgetéseket tartana, hogy egy adott ügyről kikérje az emberek véleményét. Az általános iskolát az önkormányzat továbbra is segítené. A polgármester négy éve még a Jobbik színeiben politizált.

– Egy Algyőhöz hasonló méretű településen nincs helye pártpolitikának, ezért kiléptem onnan, és a helyi szervezetet is feloszlott. Ettől függetlenül nemzeti érzelmű embernek tartom magam – magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!