Szeged és környéke

2014.11.09. 18:25

Elkerülhető a kéthavi villanyszámla

Csongrád megye - Korábban havonta, most kéthavonta érkezhet az áramszámla - panaszolta olvasónk, aki meg volt elégedve a régi rendszerrel. Kiderült: elkerülhető a kéthavi számla.

Munkatársunktól

– Nyugdíjas vagyok, amióta az áramszolgáltató bevezette, hogy havonta telefonon is be lehet jelenteni az óraállást, és havonta küld csekket, úgy intézem a számlámat. Az októberi bemondásnál az automata közölte, hogy ezentúl kéthavonta küldik az elszámolást. Szerintem idáig jól működött a rendszer, miért kell most rákényszeríteni az embereket, hogy ide-oda osztogassák azt a kis jövedelmüket? – érdeklődött Kendl László Péter olvasónk.

Az EDF DÉMÁSZ azt válaszolta: mint azt korábban többször hírül adták, a Magyar Energia- és Közműnyilvántartási Hivatal által jóváhagyott üzletszabályzat szerint módosult a kis összegű részszámlák kibocsátásának gyakorisága. Ha a havi fogyasztás alapján a részszámla nettó összege nem éri el az 5000 forintot (bruttó 6350), akkor az ügyfél nem kap számlát abban a hónapban. Számla csak abban a hónapban készül, amikor az elfogyasztott energia mennyisége után a számla értéke meghaladja ezt az összeget. Az ügyfelek számára kedvező ez a módosítás, hiszen a fogyasztási díjat később kell rendezniük, és a pénz tovább marad náluk. Egyes közszolgáltatásoknál (például a vízműveknél) már régóta gyakorlat a kéthavi vagy hosszabb időszakra kiterjedő számlázás. Az éves elszámolószámlák a megszokott rendben készülnek, azt nem érinti ez a változás.

Érdeklődésünkre az EDF DÉMÁSZ kommunikációs csoportja hozzátette: nem nőtt a kintlévőség a módosított számlázás bevezetése óta. Azok az ügyfelek, akik mégis havonta szeretnék rendezni számlájukat, választhatják az EDF DÉMÁSZ e-számla-szolgáltatását. Az e-számlás regisztráció után a társaság csoportos beszedési megbízással az 1000 forintot meghaladó összeg esetén havonta nyújt be számlát az ügyfél számlavezető bankjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!