Szeged és környéke

2014.11.24. 18:08

Gázszivárgás volt a Pickben - másnap meg gyakorlat?

Szeged - Ammóniatartalmú hűtőgázvezeték rongálódott meg hétfő délután a Pick Szeged Zrt. Szabadkai úti üzemében. A kárelhárítás ideje alatt a közeli óvodában 14 gyereket nem engedtek ki az épületből. Egy munkás könnyebben megsérült.

A. T. J.

Reggel a tűzoltóautók ráhozták a szívbajt a Sajtóház munkásaira, ám gyorsan kiderült, nem a tegnap esti baleset ismétlődött meg, csupán gyakorlatozni érkeztek a katasztrófavédők a Szabadkai útra, a Pick egyes számú gazdasági bejáratához. Miután végig szirénáztak a városon...

Ez most csak gyakorlat volt - a szerző fotója

Ez most csak gyakorlat volt - a szerző fotója
Korábban írtuk:

Három tűzoltóautó, a katasztrófavédelem speciális járműve és két mentőautó érkezett a Pick Szeged Zrt. Szabadkai úti üzeméhez hétfő délután negyed ötkor.

[namelink name="Molnár Krisztina"] tűzoltó hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, az üzem területén külsős cég végzett karbantartási munkálatokat, melynek során egy hűtőgázt tartalmazó vezeték megsérült. – A szakemberek egy perc alatt kiszakaszolták a sérült vezetékrészt. Minimális mennyiségű ammónia került a levegőbe. A mobil laborunk műszerei nem tudták kimutatni a koncentrációt – tájékoztatott a szóvivő.

Mentők szállították el a sérültet. Fotó: Karnok Csaba

Mentők szállították el a sérültet.
Fotók: Karnok Csaba

A hadnagy hozzátette, a biztonság kedvéért a húsüzemmel szomszédos óvodából 14 kisgyermeket és 7 felnőttet nem engedtek ki, amíg a szakemberek a helyszínen dolgoztak. A Pick 40 dolgozójának viszont el kellett hagynia a helyszínt, majd később mindenkit visszaengedtek.

A Horgosi úti teherbejárat előtt parkoló egyik mentőautóba egy fiatalembert ültettek be a mentőszolgálat munkatársai, aki a saját lábán sétált ki az udvarból. Ő könnyebb sérüléseket szenvedett, 24 órás megfigyelésre kórházba szállították.


Korábban írtuk:

Három tűzoltóautó, a katasztrófavédelem speciális járműve és két mentő is érkezett hétfő délután fél ötkor a Pick szegedi, Szabadkai úti üzeméhez.

[namelink name="Molnár Krisztina"] tűzoltó hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, jelenleg a felderítés folyik, illetve méréseket végeznek a szakemberek. Azt, hogy pontosan milyen méréseket, a Pick kérésére nem árulta el a szóvivő.

Az egyik munkás azt mondta, gázszivárgás történhetett, ammónia szagot éreztek.

A Horgosi úti teherbejárat előtt parkoló egyik mentőbe egy fiatalembert ültettek be a mentőszolgálat munkatársai, aki a saját lábán sétált ki az udvarból.

Molnár Krisztina későbbre ígért bővebb tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!