Szeged és környéke

2014.12.02. 11:13

A Hatlövetű: a színház Tarantinója a Rongyban

Martin McDonagh története alapján íródott az új szegedi nem-társulat, az Aurora Studio A Hatlövetű című darabja. Az előadás december 3-án szerdán 6 óra 6 perckor kezdődik a Rongy Kocsmában.

Munkatársunktól

A Hatlövetű című előadásra jegyek a Rongy Kocsmában válthatók 800 forintos áron. Előzetes foglalásra az Aurora Studio Facebook-oldalán vagy az eseménynél van lehetőség.

A színház Tarantinójaként ismert, BAFTA-díjas Martin McDonagh történeteiből „összegyúrt" darabot, A Hatlövetűt mutatja be az Aurora Studio a szegedi Rongy Kocsmában szerda este 6 óra 6 perces kezdettel.

Az előadásról a bandagazda Bartók Gergely bár szűkszavúan beszélt, elárulta: A Hatlövetű hatféle ember gyászát, illetve gyászfeldogozását mutatja be McDonagh Erőszakik című (Oscarra is jelölt) filmjét véve alapul. „Egy kávézó falai rengeteg történetet rejtenek magukban – hangzik a produkció sejtelmes ajánlója. – Furcsábbnál furcsább emberek lepik el nap mint nap, így hát pultosunk nem is foglalkozik az aznap betért vendégekkel különösebben. Pedig nem ártana neki... Hat ember, hat golyó, hat halott, mindez még ebéd előtt."

Fotó: Nógrádi Claudia

Fotó: Nógrádi Claudia
A Hatlövetű digitális színlapját mustrálva izgalmakat ígér a produkció, ugyanis Balog Józsefet (MASZK Egyesület) láthatjuk az Öreg, Bánvölgyi Tamást (Szegedi Nemzeti Színház) a Férj, Hajdú Róbertet (Genéziusz Színház) a Srác, Tóth Dávidot (Miniszínház) a Pultos, Péterffy Andreát (Szegedi Egyetemi Színház - SZESZ) a Feleség és Harkai Istvánt a Pszichopata szerepében.

Fotó: Nógrádi Claudia

Fotó: Nógrádi Claudia
Nem véletlen a színes csapat: az Aurora Studio nem társulat, de előadásokat készít, csoport, de nem állandóak tagjai, a produkciók határozzák meg, ki kerül színpadra. Nagyjából így jellemezhetjük Szeged új, alkalmi színházi formációját. Ötlet- és bandagazdája, valamint rendezője Bartók Gergely, aki aktuális csapatával az előző évadban a Lóvátett lovagok című Shakespeare-darabbal a X. Nemzetközi Shakespeare Fesztivált is megjárta. – Európában trend, hogy nem társulatokban, hanem produkciókban, projectekben gondolkodik egy-egy színház. Gördülékenyebb így az alkotómunka, mindenki azért van itt, mert tényleg érdekli, amit csinál – indokolta Gergely, miért vállalta be, hogy darabötleteihez keressen szereplőket, projectjeihez a megfelelő. – Van egy olyan idióta szokásom, hogy nézegetem a többiek előadásait, így keresem és találom meg a projectemhez illő a karaktereket.

A bandagazdáról
Bartók Gergely a színház és a zene szerelmese: Békéscsabán újságíróként végzett, de gyakorlatát már a helyi teátrumban töltötte. Régi álma volt, hogy rendezzen, és szeretné egy filmben is kipróbálni magát. A fiatal alkotó zenés múlttal is rendelkezik: bár fő hangszere a zongora, számos koncerten játszott már, de a csellóval és a gitárral is elboldogul. A Szegedi Egyetemi Színház verses produkciójában, a Legjobban vágyom a mézízű sorsra című előadásban alkotóként már bemutatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!