Szeged és környéke

2014.12.19. 20:33

Halál a falunapon, verekedő diák és egy esküvő

Csongrád megye - Visszatekintésünkben elértünk a szeptemberhez. Egyik legolvasottabb cikkünk a pusztamérgesi falunapon történt tragédiáról szólt. De érdekelte olvasóinkat Ricsi története is, aki megverte egyik tanárát.

Munkatársunktól

Egy ember meghalt, egy árust szívinfarktus gyanújával kórházba szállítottak, egy másikat pedig rendőrök tepertek le és bilincseltek meg a pusztamérgesi falunapon szeptember végén, miután a NAV ellenőrei próbavásárlást tartottak. Erről szóló írásounkat olvasták a legtöbben.

Késő délutánig minden rendben zajlott a hétvégén Pusztamérgesen, ahol idén tizenkilencedik alkalommal rendeztek szüreti fesztivált és kakaspörköltfőző versenyt. Illusztráció.

Késő délutánig minden rendben zajlott a hétvégén Pusztamérgesen, ahol idén tizenkilencedik alkalommal rendeztek szüreti fesztivált és kakaspörköltfőző versenyt. Illusztráció.
Rendőri tiszteletadás mellett, egy rendőrautó szirénájának hangjára temették el Makón Igaz Dominikot a hónap közepén. A 14 esztendős fiú agydaganattal küzdött – halála előtt nem sokkal fogadták tiszteletbeli rendőrré, mert ez volt a vágya.

Sziréna búcsúztatta a tiszteletbeli rendőrré avatott Dominikot. Fotó: Frank Yvette (Galéria)


Bedühödött, mert rászólt testnevelő tanárnője arra a 13 éves szegedi fiúra, aki a József Attila Általános Iskola És Szakiskola udvarán cigizett szeptember legvégén. A pedagógus a füstölés miatt szaktanárit adott, mire a fiú a nő arcára fújta a füstöt, gallyal és makkal megdobta az arcát, majd rátámadt. Ricsit egyik osztálytársa szedte le a tanárról.

Az iskola egész területén tilos a dohányzás. Fotó: Schmidt Andrea

Az iskola egész területén tilos a dohányzás. Fotó: Schmidt Andrea
Szeptemberi galériánk közül

Feltehetőleg rosszul lett annak a teherautónak a 65 éves sofőrje, aki elvesztette uralmát pótkocsis járműve felett szeptember végén. Az elszabadult, többtonnás szerelvény fákat szakított le, elsodort egy 19 éves férfit, végül a parkolóban állt meg. Erről készült galériánk volt az egyik legnépszerűbb ebben a hónapban.

Fékezés nélkül vágódott a parkolóba a kamion. Fotó: Segesvári Csaba (Galéria)



Az értékőrzés és az értékteremtés ötvözete – többek között így méltatták az ünnepélyes avatáson Makó első és ezidáig egyetlen négy csillagos szállodáját, a Grand Hotel Gloriust. Az új szállodáról készült galériánk szintén dobogós lett szeptemberben.

Megnyílt a makói Glorius: az új 4 csillagos szálló máris népszerű. Fotó: Karnok Csaba (Galéria)



Szpetember 21-én nősült meg a főrabbi. Örök hűséget fogadott egymásnak Markovics Zsolt főrabbi és Sebők Gina a zsinagógában. A szertartást Deutsch Róbert főrabbi, a neológ rabbitestület elnöke, a rabbibíróság vezető elnöke vezette, a kántor Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója volt. Ezt a képgalériánkat is szívesen nézegették olvasóink.

Megnősült a főrabbi. Fotó: Frank Yvette (Galéria)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!