Szeged és környéke

2014.12.21. 11:35

Polgármester-választás, öngyilkosság és internetadó

Csongrád megye - Visszatekintünk. Októberben a polgármester-választás mellett az öngyilkos hummeresről szóló cikkünket olvasták a legtöbben. És népszerűek voltak az internetadó elleni szegedi tüntetés képei.

Munkatársunktól

Októberben a polgármester-választásról szóló cikkünk volt az egyik legnépszerűbb olvasóink körében. Szegeden Botka, Vásárhelyen Almási, Makón Farkas Éva, Szentesen Szirbik lett a polgármester októberben. A vásárhelyi regnáló polgármester nagyon nyert, Szegedet Botka is simán hozta, szerinte az eredmény országosan is üzenet. Szentesen Szirbik nyert, Makón szoros volt a polgármester-választás eredménye - Farkas Éva minden makói polgármestere szeretne lenni.

A győztesek öröme. Fotó: Frank Yvette

A győztesek öröme. Fotó: Frank Yvette

Sokan olvasták az öngyilkos hummeres gázolóról szóló írásunkat. Október 11-én megírtuk: rosszul lett, majd meghalt egy nem jogerősen elítélt fogvatartott a szegedi Csillag Börtönben. Lapunknak nem hivatalosan megerősítették, a Kenéz Imrét halálra gázoló Thomas Robert Bindberger vesztette életét.

Október egyik legérdekesebb interjúja Pusztai Adriennel készült. A 23 éves kamionsofőr rengeteg döbbent arccal találkozik, amikor begördül valahová hatalmas járművével. Rendkívül csinos, kalandvágyó, bárhová elmenne kamionnal. A munkája a szenvedélye. Elmondta: mindent, amit eddig elért, szüleinek és bátyjának köszönheti.

Pusztai Adrienn gyermekkorától vonzódott a nagy járművekhez. ˝Eszméletlen jó érzés egy ilyet vezetni.˝  Fotó: Karnok Csaba

Pusztai Adrienn gyermekkorától vonzódott a nagy járművekhez. ˝Eszméletlen jó érzés egy ilyet vezetni.˝ Fotó: Karnok Csaba
Október legnézettebb galériái


Az alakuló közgyűlést percről percre közvetítettük, az ott készült képekből készült galériánk volt az egyik legnépszerűbb októberben. Felesküdött a polgármester és a képviselők. Bródi János lemondott mandátumáról.

Alakuló közgyűlés Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea (Galéria)


Kothencz János mellett kampányolt Szegeden Orbán Viktor, aki a lakótelepi sétája során postással, kismamával és nyugdíjassal beszélgetett. Egy idős nő sírva fakadt, amikor kezet fogott vele Orbán.

Orbán Viktor ma Szegeden kampányolt. Fotó: Schmidt Andrea (Galéria)



A magyarok istenére esküszünk, esküszünk, hogy gigás netet nem veszünk! - zúgta Szegeden az internetadó elleni tüntetésen a mintegy 1500 fős tömeg. Októberben kétségtelenül a politikai cikkeink, galériáink érdekelték a legjobban olvasóinkat.

Szegedi tüntetés az internetadó bevezetése ellen. Fotó: Frank Yvette (Galéria)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!