Szeged és környéke

2015.01.23. 16:10

Izé és a többiek a Karolinában - képgalériával

A gyerekek megismerkedhettek Hektorral, Arcsival, Bilbóval, Teszlával és a kis Izével is, mind a mozgássérülteknek és autistáknak segítenek.

Munkatársainktól

A szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermében tartottak pénteken úgynevezett érzékenyítő tréninget tízéves gyermekeknek a Neo Magyar Segítőkutya Egyesület önkéntesei. A 2011-ben alakult szervezet fő célja a fogyatékossággal élők érdekképviselete, és társadalmi beilleszkedésük elősegítése – speciálisan képzett segítőkutyákkal.

Segítőkutyákat mutattak be a Karolina diákjainak. Fotó: Kuklis István (képgaléria)


A gyerekek megismerkedhettek Hektorral, Arcsival, Bilbóval, Teszlával és a kis Izével is, amelyek mozgássérülteknek és autistáknak segítenek. Izé, a pöttöm csivava terápiás kutyaként szolgál. Megtudtuk, az uszkár és uszkárkeverék kutyák okosak és nagyon jól taníthatók. Az egyesület hallássérülteket segítő kutyákat is képez, amiből jelenleg összesen hat van az országban, de Szegedre nem hoztak magukkal hangjelző kutyákat.

Segítőkutyákat mutattak be a Karolina diákjainak. Fotó: Kuklis István (képgaléria)


Az önkéntesek a segítőkutyák bevonásával mutatták be a gyerekeknek a sérüléssel élők mindennapjait. [namelink name="Mányik Richárd"], az egyesület kerekesszékes elnöke többek között arról beszélt a gyerekeknek, hogy a kutyája le tudja kapcsolni az orrával az egy méterre lévő villanykapcsolót, és arról is mesélt, hogy már kipróbálta egy speciális eszközzel a síelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!