Szeged és környéke

2015.01.18. 17:32

Szelektív hulladékszállítás – háztól

Csongrád megye - Még zajlik a még friss, december 31-i jogszabály értelmezése, a technológiai kialakítás tervezése és a helyi viszonyokra iránymutató önkormányzati rendelet kimunkálása.

Munkatársunktól

– Hallottam, hogy új szabályok érvényesek januártól a kukákra. A hírek szerint a hulladékszállító szolgáltatót kötelezi a törvény, hogy a vegyes háztartási szeméten kívül háztól kell elszállítania a műanyag, a fém- és a papírhulladékot is. Ebből a műanyag flakonokat laposra taposva és ku-
pak nélkül, az újságpapírt pedig kötegelve. Szeretném tudni, hogy Szegeden és környékén mikortól vezetik be ezt az újfajta szolgáltatást – kérdezte szegedi nyugdíjas olvasónk.

[namelink name="Makrai László"], a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója megkeresésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy zajlik a még friss, december 31-i jogszabály értelmezése, a technológiai kialakítás tervezése és a helyi viszonyokra iránymutató önkormányzati rendelet kimunkálása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!