Szeged és környéke

2015.05.08. 20:39

Alapjövedelmet adna a PM

Az alapjövedelemmel egy gyerek után 25 ezer forint járna, egy felnőttnek sem lehetne 50 ezer forintnál alacsonyabb jövedelme.

Delmagyar.hu


- Egy várandós anyuka minimum havi 75 ezer forintot kapna, és a minimálbér nem lehetne kevesebb100 ezer forintnál - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a Párbeszéd Magyarországért társelnöke Szegeden.

[namelink name="Szabó Tímea"] országgyűlési képviselő kifejtette, ezzel a történelmi jelentőségű elképzeléssel drasztikusan csökkenteni lehetne az éhezők számát, felére apadna a létminimum alatt élők és a szegények száma. Az intézkedés, a párt kiszámolta, 2 ezer milliárd forintba kerülne. Ezt az összeget a korrupcióellenes csomag bevezetésével, igazságos többkulcsos adórendszer bevezetésével és az 50 ezer forint alatti ellátások beolvasztásával érnék el.

Erőss Gábor és Szabó Tímea

Erőss Gábor és Szabó Tímea. Fotó: Dombai Tünde
[namelink name="Erőss Gábor"] elnökségi tag hozzáfűzte, bár ezzel a hazai felső 10 százalék kivételével mindenki jól járna, még a legmagasabb keresetűeknek is pozitív lenne, mert csökkenne a megélhetési bűnözés, biztonságosabb, élhetőbb lenne az ország. A Századvég kutatási igazgatójának, Orbán Balázsnak a kijelentésére a politikusnő megjegyezte, az elképzelés egyelőre szerinte lehet, hogy alaptörvény-ellenes, de az Alaptörvény meg emberellenes. A PM vezetői ezután fórumot tartottak az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!