Szeged és környéke

2015.06.09. 21:52

Nem húzzák az időt: a szabadtérivel nyílik a Virág

Szeged - Az A Cappella cukrászda tulajdonosa, Gyuris László üzemelteti a Virágot. A mestercukrász a tradicionális Virágot szeretné visszahozni, amely teljesen más ízvilágú süteményeket árul majd, mint az A Cappella. A Kis Virág már a szabadtéri nyitónapján, július 3-án vendégeket fogadhat.

Munkatársunktól

 Porcelán kávéfőző

Látható lesz a híres herendi porcelán kávéfőző a júliusban megnyíló Kis Virágban, amellyel évtizedeken keresztül főzték a kávét? – Kiállítjuk az eredeti herendi kávéfőzőt, hiszen az a Virág szerves része, hadd melegítse az emberek lelkét – válaszolta Gyuris László. Kérdésünkre elmondta, olyan hagyományos Virág-sütemények is kaphatók lesznek majd, mint a klasszikus dobostorta, a Coupe Jacques, az Eszterházy-szelet vagy a petit mignon.

Május végén lapunk írta meg először, hogy A Cappella cukrászda tulajdonosa, [namelink name="Gyuris László"] üzemeltetheti a Virágot. Ez most hivatalossá vált, eredményt hirdettek a városházán. [namelink name="Solymos László"] alpolgármester tájékoztatása szerint a Kis és Nagy Virág működtetésére csak Gyuris László mestercukrász cége, az A Cappellát is üzemeltető Aranytopáz Kft. jelentkezett a harmadik körben. Ismert, az első két pályázati forduló eredménytelen volt.

A bérleti szerződést ma vagy holnap köti meg Gyuris Lászlóval az ingatlantulajdonos önkormányzat. Eszerint az A Cappella tulajdonosának idén december 11-éig meg kell nyitnia a Virág egyik egységét, 2016. június 11-éig pedig a másik egységet.

A Kis Virág 5 éve zárt be. Archiv fotó: Schmidt Andrea

A Kis Virág 5 éve zárt be. Archiv fotó: Schmidt Andrea
– A Kis és Nagy Virág is háború utáni csatatérhez hasonlít. A Kis Virágban például még a márványt is levésték a falakról – érzékeltette Gyuris László, milyen állapotban vannak a helyiségek. Az új tulajdonos ennek ellenére bizakodó. Elmondása szerint a szakemberek már birtokba vették a Virágot, és elkezdték a felújítási munkálatokat.

– Nem húzzuk az időt, nem várunk decemberig. Úgy tervezzük, hogy a szabadtéri játékok nyitónapján, július 3-án már vendégeket fogadunk az öt éve zárva tartó Kis Virágban, és a teraszon, ahová természetesen kitelepülünk, hiszen terasz nélkül nem Virág a Virág – hangsúlyozta a mestercukrász, aki szerint a Nagy Virág rendbetétele, lévén, hogy műemléki épület, hosszabb időt vesz igénybe, de azt is szeretnék minél előbb megnyitni.

Milyen lesz az újonnan megnyíló Virág? – A tradicionális, ötven–száz évvel ezelőtti Virágot szeretnénk visszahozni. Tejjel-mézzel folyó Kánaán lesz. Ez azt jelenti, hogy csak természetes anyagokkal – házi tejjel, valódi vajjal, saját magunk által készített mogyorópralinéval, dióval és lekvárral – dolgozunk, úgy, mint tették azt ötven–száz éve. A hagyományos ízvilágot hozzuk vissza, amelyre sokan vágynak – mondta Gyuris László. Hangsúlyozta, a Virág nem lesz az A Cappella konkurenciája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!