Szeged és környéke

2015.09.21. 22:10

Bringázható hidakért teker a kritikus tömeg

Szeged - A 20. Critical Mass kerékpáros felvonulást tartják Szegeden az európai mobilitási hét lezárásaként vasárnap 15 órai indulással. A biciklis tömeg a Széchenyi téren gyülekezik majd 14 órától. Bringázható hidakat Szegednek! - így szól a rendezvény mottója.

Munkatársunktól

„A Bertalan hídon a bringával járók félnek, ezért szinte mindenki szabálytalanul, a járdán teker, a gyalogosokat és a villanyoszlopokat kerülgetve. A Belvárosi hídon van kerékpársáv és kerékpárút, de a kerékpárút a járdára lett kijelölve, sok a gyalogos rajta, a szegedi hídfőben pedig mindennapos a káosz" – összegezték a közlekedési problémákat a szervezők.


Arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a Belvárosi híd Stefánia felőli kereszteződésében rendkívül nagy a kerékpárforgalom, az infrastruktúra elhanyagolt, a helyzet sokszor szinte életveszélyes. „Az elmúlt években többször megtörtént, hogy a biciklizést érthetetlen módon megtiltották a Belvárosi hídon, lehetetlenné téve, hogy a szegediek bringával érkezzenek a belváros szívébe. A Critical Mass most azért teker, hogy mindkét jelenlegi, és a később megépülő harmadik hídon valóban bringásbarát utakat alakítsanak ki" – fogalmazták meg az akció célját.


A felvonulás hossza 13 kilométer. A Széchenyi téri indulás után kerékpáremelés lesz a rakparton, a Kossuth Lajos sugárúton (a lámpás körforgalom előtt), a Bertalan hídon, a Belvárosi hídon és a célban, a Dóm téren. A rendezvény a rendőrség felvezetésével zajlik, a szakaszos útlezárások miatt a közlekedők 10-15 perces várakozásra számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!