Szeged és környéke

2015.09.01. 23:26

Csak a név változott: 1300 diák az egykori Ságváriban

Szeged - Leszedték az eddigi névtáblát és elvitték Ságvári szobrát, az alsósok pedig még tanulják az iskola új nevét - így indult a tanév a vasárnap hivatalosan is összevont és átnevezett gyakorlóban. Az ide járó általános iskolások alhatnak ezután a legtöbbet: 8.20-kor kezdődik az első órájuk.

Timár Kriszta

Csak a név változott, semmi más. Így nyitották meg az új tanévet az egykor Ságvári Endréről elnevezett-gimnáziumban, ahol a vasárnap délutáni ünnepségen a diákok Oz történetét kicsit átírva azt játszották el, hogy Dorothy elveszítette az iskoláját. A történet szerint a kislány a végére megnyugodott, és úgy tűnik, lassan az intézmény körül is elülnek az izgalmi hullámok. Vasárnap reggel leszerelték a régi névtáblát, elvitték a gimnázium portájánál lévő Ságvári-szobrot, ezzel pedig új időszámítás kezdődött a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában.

– Akkor most megtanuljuk az iskola új nevét – kezdték tegnap több osztályban is az alsós tanítók. Az általános iskolások élete változott meg egyébként jobban: új igazgatót és nagyjából hatszáz új, több fejjel magasabb társat is kaptak azzal, hogy beolvasztották iskolájukat a gimnáziumba. Sokan a névváltoztatás miatt az ünneplő öltözék kapcsán is elbizonytalanodtak.
 

Sok kisdiák bordó kendővel. Régi monogrammal és anélkül. Fotó: Frank Yvette

Sok kisdiák bordó kendővel. Régi monogrammal és anélkül. Fotó: Frank Yvette


– Mivel már nem Ságvárinak hívják az iskolát, azt gondoltam, nincs már szükség az SE feliratos nyakkendőre – magyarázta egy anyuka, miért nem viseli kisfia az összetartozás jelképét. A legtöbben azonban gondolkodás nélkül felvették a bordó kiegészítőt, és mint kiderült, nem is kell elbúcsúzni tőle. Az elsősök azonban már olyan kendőket kaptak, amelyeken nem szerepel a jellegzetes monogram.

Az új gyakorló a maga közel 1300 diákjával az egyik legnagyobb létszámú oktatási intézménye lett Szegednek. Az összevonás miatt az általános iskolások napirendje megváltozott, ennek köszönhetően pedig a városban ők kezdik meg legkésőbb a tanulást: első órájukra 8.20-kor csengetnek be. Dobi János igazgató munkáját három igazgatóhelyettes segíti majd. Az általános iskola eddigi igazgatója, [namelink name="Sipos Ibolya"] címzetes igazgatói címet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!