Szeged és környéke

2015.12.17. 19:41

Angyal készül a kastély tövében

Minden délután telt ház van az Árkád Szeged Bevásárlóközpont kézművessarkában. Gyerekek és szülők ülnek az apró székeken azért, hogy karácsonyi díszeket készítsenek.

Salánki Zsófia

 – Én ma éjszakás leszek, de egy órával hamarabb felkeltem, hogy el tudjunk jönni – mondta András, miközben összetűzte a kis papírangyal szárnyait. Kislányával, Norinával és feleségével, Alettával érkezett. Norina inkább a színezést választotta, szőke fürtjei az arcába lógtak, ahogy válogatta a színes ceruzákat.
 

Kézműveskedés és arcfestés. Nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is élvezik. GALÉRIA: Frank Yvette



A behavazott kastély tövében lévő kézművesműhelyben Dominika és Benedek is karácsonyi díszeket készített. Benedek nagymamája elmesélte, hogy ő már a második unokát hordja kézműveskedni. – A harmadik még karonülő, de remélem, hogy vele is jövünk majd – mondta. 

Nemcsak a kézügyességüket tehetik próbára a gyerekek és az átmenetileg gyerekekké váló szülők, hanem testfestést is készíttethetnek maguknak. Ottjártunkkor Balázs Andrea Katalin épp egy pillangót festett a kis Szimonetta karjára. A kislány kecses, szinte balerinához illő mozdulattal tartotta a karját, és csendben figyelte, ahogy a minta megelevenedik. Közben már Dominika is mutatta édesanyjának, Szilviának, hogy rózsát szeretne festetni az arcára, ami épp illett a virágos hajpántjához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!