Szeged és környéke

2015.12.08. 19:29

Közel tízmillióval támogatják az ásotthalmi mezőőröket

Ásotthalom - 9 millió 135 ezer 920 forint támogatást kapott a múlt héten az ásotthalmi mezőőrség a Belügyminisztériumtól. Toroczkai László, a település polgármestere elmondta, a tavaly augusztusban megszervezett fegyveres mezőőrség öt emberének béréből 40 százalékot eleve az állam fizet.

Munkatársunktól

Az önkormányzatra eső részt fizetik majd a most kapott belügyminisztériumi támogatásból, így a mezőőrség az ásotthalmi adófizetőknek nem kerül pénzébe. – A béreken kívül eszközbeszerzésre, többek között éjjellátóra, hőkamerára költünk – mondta Toroczkai.


A polgármester megjegyezte, tavaly 14,5 millió forintot nyert a nagyközség az illegális migrációból fakadó problémák kezelésére. Idén, néhány hónappal ezelőtt 20 millió forintos támogatást igényelt.

 

Majdnem tízmillió a mezőőröknek. Fotó: Kuklis István (galéria)

– Kevesebbet kaptunk, mint amit kértem, de logikus, hogy a migrációs válság megszűnésével néhány tételt lehúztak a minisztériumban – tette hozzá.


A polgármester megjegyezte, Ásotthalom Magyarország ötödik legnagyobb külterülettel rendelkező községe. – 122 négyzetkilométer tartozik hozzánk, ennek 60 százaléka erdő, amit még mindig nem sikerült teljesen megtisztítani a migránsok által halmokban hátrahagyott szeméttől – magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!