Szeged és környéke

2016.03.25. 08:50

Kis Grófo klipjében is feltűnik a prostibizniszes szegedi Porsche

A prostiknak lakásokat bérlő nő posztolt még 2014-ben egy fotót arról a Porschéról, amelyik Jolly és Kis Grófo Lej mamo Lej 2013-as videoklipében szerepel. Az egyik letartóztatott család tagjait a rendőrök tavaly Móravároson a falhoz állították, mivel fegyverrel hadonásztak az utcán.

Munkatársunktól

Olvasóink szerint mindenki tudta, mivel foglalkozik a francia hatóságok által csak klánnak nevezett K. család. Információink szerint Szegeden a külföldi megkeresésig mégsem indult nyomozás ellenük. Hiába jártak a családtagok luxusautókkal, úgy tűnik, ez még kevés volt a magyar hatóságoknak. Egy eltévedt levelet is kaptunk a nagyszabású elfogás után, amely szerint: „na, vége a menőzésnek, vége a királykodásnak, van Isten. Hány ember lett hajléktalan és öngyilkos miattatok. Már a ti benti emberetek nem tudott időben szólni!". Hogy mire gondolt pontosan az olvasó, nem tudjuk – nem reagált a megkeresésünkre.

 



Olvasóink azt is jelezték, hogy az egyik lefoglalt – szlovák rendszámú – Porsche feltűnik Jolly és Kis Grófo – Lej mamo Lej 2013-as videoklipében. A Porschéról egyébként az egyik – a francia ügyészek szerint – prostiknak lakást bérlő szegedi fiatal nő 2014-ben posztolt képet a Facebookon. A klipben látható autóhoz hasonló kocsit az NNI fényképe szerint az egyik szegedi autókereskedés elől vitték el, már magyar rendszámmal.

 

Ezt fotót a prostilakásokat bérlő nő tette közzé még 2014-ben.


Arra is többen felhívták a figyelmünket, hogy a K. család két tagjáról már írt lapunk, K. Christopher 2014-ben száguldozott egy Mercedesszel Szegeden. Az akkori rendőrségi beszámoló szerint „a járőrök tudták, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért utána fordultak. Megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával jelezték neki, hogy álljon meg. K. C. J. erre inkább gázt adott". A férfinak jogosítványa sem volt, előállították. A Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányságtól megtudtuk, szabálysértési előkészítő eljárás indult, amely végén jogerős döntés meghozatalára a bíróság jogosult.


Az alsóvárosi, Hajnal utcai helyszín sem ismeretlen a hatóságok előtt. A szomszédoktól tudtuk meg, hogy tavaly nyáron a házban élő családtagok az utcán hadonásztak fegyverrel, ezért a környéket több tucat rendőr szállta meg. Akkor mindenkit a fal mellé állítottak, de nem tudjuk, lett-e komolyabb eljárás az esetből.

 

Képkocka Kis Grófo klipjéből.


Mi tarthatta vissza a rendőröket a nyomozástól?


A választ informátoraink szerint a hazai törvényekben találjuk. A büntetőeljárásról szóló passzus szerint nyomozni csak bűncselekmény gyanúja esetén lehet, ehhez vagy feljelentés kell, vagy megbízható információ. Úgy tűnik, ezekből egy sem jutott el a megyei nyomozókhoz, bár ennek cáfolatát is hallottuk. Ezért szombati számunkban egy részletesebb elemzéssel is készülünk az ügyről.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!