Szeged és környéke

2016.04.12. 16:30

Húszezer forintba került a figyelmetlenség

Szeged - Mészáros Zoltán január végén parkolt az egyik szegedi bevásárlóközpont előtt, mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen, de nem vette észre, hogy a műszerfalról kiszállás közben lecsúszott a rokkantkártyája.

Arany T. János

Január 30-án a Szabadkai úton, a Napfény Park parkolójában mozgáskorlátozott-várakozóhelyen állította le autóját [namelink name="Mészáros Zoltán"].


A szegedi férfinak van mozgáskorlátozott-parkolásra jogosító igazolványa, amit feldobott a műszerfal tetejére, de az irat kiszállás közben lecsúszott onnan.


Nem lett volna ebből semmi baj, ha éppen akkor nem járnak arra a belvárosi rendőrőrs járőrei, akik ellenőrizték az autót, és erről felvételt is készítettek. Mivel nem látták a rokkantkártyát, mozgáskorlátozott-várakozóhelyen való jogosulatlan várakozás miatt megbüntették az autóst 50 ezer forintra.


– Igazából már ennek is örülnöm kellett volna, mert a helyszíni bírság 50 ezer, a pénzbírság 100 ezer forint. Két héttel később írtam egy kérvényt a belvárosi rendőrőrs parancsnokának, amiben leírtam, van mozgáskorlátozott parkolásra jogosító igazolványom. Méltányosságot kértem – mondta a pórul járt férfi.

 

A múltkor is így parkolt Mészáros Zoltán, csak az igazolványa csúszott le a műszerfalról. Fotó: Schmidt Andrea

A múltkor is így parkolt Mészáros Zoltán, csak az igazolványa csúszott le a műszerfalról. Fotó: Schmidt Andrea

Az ügyének végére múlt hét csütörtökön került pont, amikor levelet kapott a Szegedi Rendőrkapitányság szabálysértési előadójától. Közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt indult ellene eljárás. A tényállás hosszas ismertetése után az szerepel, hogy a pénzbírság összegét 20 ezer forintra csökkentette a hatóság.


A döntés indoklásban az olvasható, hogy a szabálysértési előadó nem hagyhatta figyelmen kívül az enyhítő körülményeket: az elmúlt két évben Mészáros Zoltánt nem marasztalta el szabálysértési hatóság, és helyszíni bírságot sem kapott.


– Érdekes, de az, hogy van „rokker" kártyám, nem szerepelt az enyhítő körülmények között – csodálkozott Zoltán. – Felhívtam telefonon az előadót, aki nagyon rendes volt. Azt mondta, hogy ennél tovább nem lehetett mérsékelni a büntetést. Talán csak azt fogadták volna el magyarázatként, ha rablógyilkosok üldöznek, és életmentő szándékkal kellett menekülnöm, így esett le a rokkantigazolvány – mesélte.


Zoltánnak 20 ezer forintjába került a figyelmetlensége. Arra hívta fel a mozgáskorlátozott autósok figyelmét, hogy mindig szabályosan, jól látható helyre tegyék ki az igazolványukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!