Szeged és környéke

2016.04.18. 08:30

Pakolás közben a fiatal Madonnával is találkoztunk

Önkénteskedni indultunk szegedi fiatalokkal szombat délelőtt, kiderült, a lányok még mindig előrelátóbbak, mint a fiúk.

Segesvári Csaba

– Itt még fiatal Madonna – csodálkozott rá egy 1986-os magnókazettára [namelink name="Jankó Dani"]. A Gábor Dénesbe járó fiatal a Fatima Ház költözésében segített szombaton a Colouring Your City napon. Társaival megjegyezték, 2000-ben születtek, már akkor retró volt a walkman. Dani techguruként hozzátette, a bakelit, erősítő párost nem lehet pótolni. A fiúk szekrényt pakoltak, zsákokat cipeltek, így próbálták megszerezni az 50 óra önkéntességből még hiányzó 40 órát.


– A Máltai Játszótérre is lehet menni, felügyelni a gyerekeket, hogy ne öljék meg egymást a labdával – mondta derültséget kiváltva [namelink name="Kispál-Podrácz Gyöngyi"] szombaton a harmadik Colouring Your City Önkéntes Fesztiválon. Az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont csatlakozott a világméretű Global Youth Service Dayhez – amit nemzetközi önkéntes napnak lehet fordítani.

 

A Máltai játszótéren munka közben. Fotó: Segesvári Csaba

A Máltai játszótéren munka közben. Fotó: Segesvári Csaba

Közel ötven szegedi középiskolás döntött úgy, hogy szombat reggel az ágy-tévé-reggeli hármas helyett segít a környezetében működő szervezeteknek. A diákokat nem csak a belső motiváció hajtotta, 50 óra önkéntes munka nélkül nincs érettségi. – 9-10 óránk van meg, két hét maradt az érettségiig, addig kell a maradék 40 órát behozni – mondta a Vedresbe járó Gábor. A fiatalembernek szerencséje volt, a Colouring Your Cityt követő esti 5 órás buli is beleszámított a társadalmi munkába. Hogy a lányok mennyivel előrelátóbbak, arra a Kossuth Zsuzsába járó 16 éves [namelink name="Kiss Zsanett"] az élő példa. A fiatal lány a Máltai Játszótérnél gyűjtötte a csikkeket a barátnőjével. Azt mondta, harmadikban és negyedikben inkább a vizsgákra készül, az önkéntességet már most letudja.

A fiatalok a szekrénycipelésen, a játszótéri takarításon és a rohadt alma válogatásán túl kidekorálhatták a D2 közösségi házat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!