Szeged és környéke

2016.05.02. 10:44

A Dankó nótakórus újra toboroz

Kottát olvasni nem kell tudni, énekelni tudó és szerető asszonyokat hív soraiba a szegedi kórus.

Munkatársunktól

– Szépkorúak lévén természetesen fogyunk, ezért szeretettel várunk nótaszerető embereket. Énekóráinkat minden csütörtökön tartjuk a szegedi Senior Centerben, az Eszperantó utca 1. szám alatt – tette közzé a Dankó Pista Nótakórus felhívását [namelink name="Bózsóné Gulyás Margit"] kórustag. Énekelni tudó és szerető hölgyeket várnak korhatár nélkül, hangszerismerettel.


[namelink name="Fábián Ferenc"] kórusvezető elmondta, most egy 1956-os forradalomra emlékező összeállítást tanulnak, amelyben az Októberi szél, a Honvágydal, a Magyarok világhimnusza és a Kormorán együttes Volt valamikor egy szép világ kezdetű dala szerepel. Repertoárjukon tartanak bor-, betyár- és katonadalokból álló csokrokat, de énekelnek Seres Rezső-szerzeményeket, a 30-as és 40-es évek dalait, és májusban szerelmes slágerekkel lépnek majd színpadra. Kottát nem muszáj olvasni, mert a magyar nótát lehet fejből, szívből énekelni, és van egy nagyon jó tanáruk [namelink name="Makra András"] személyében, ő mindenben segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!