Szeged és környéke

2016.07.12. 17:20

Nemzetközi szépségversenyre készülhet Panka

Szeged - Élete első szépségversenyét megnyerte, augusztusban pedig nemzetközi mezőnyben is megméretteti magát a szegedi Domonkos Panka. A tízéves diáklány egyből beleszeretett ebbe a világba, édesanyja azonban szeretné, ha a tanulás mellett ez csak a hobbija lenne.

T.K.

– Többször mondogatta a lányom, hogy sztár akar lenni, így amikor megláttam a szegedi gyermekszépségverseny felhívását, arra gondoltam, hátha lenne kedve megpróbálni – mesélt D[namelink name="omonkos Viola"] arról, hogyan indult el lánya karrierje.


– Szépnek tartom magam, ezért meg akartam próbálni – mesélte a tízéves [namelink name="Domonkos Panka"]. – Előtte nagyon izgultam, hiszen soha nem voltam még szépségversenyen, a legtöbb indulótól viszont azt hallottam, már van tapasztalatuk. Féltem, hogy nem tudom majd, mit kell csinálni.


Panka végül olyannyira jól teljesített, hogy meg is nyerte a Szeged szépe versenyt gyermek kategóriában, nem sokkal később pedig második udvarhölgynek koronázták meg a Little Miss Balatonon. Különleges alkatában  a szakemberek is látnak fantáziát: a 160 centiméter magas, 33 kilós lányt elindították a Little Miss Queen bulgáriai versenyén is.

 

Nemzetközi szépségversenyre készülhet Panka. Fotó: Kuklis István (galéria)

– Eszek Nutellát meg csokit is – bizonygatta Panka, ő bizony alkatilag ilyen vékony. Fellépőruháit viszont emiatt valószínűleg varratni kell, konfekcióméretben nem találnak rá való koktélruhát és alkalmi ruhát sem. Ezekben és nemzeti viseletben vonul majd a zsűri előtt augusztus 16. és 22. között Burgaszban, ahonnan reméli, szintén koronával tér vissza.


– Az első versenyre buliból jelentkeztünk, mostanra azonban már egy fővárosi ügynökségnél is bejelentkeztünk, mert Pankának nagyon tetszik ez a világ – mesélte a lány édesanyja, aki fontosnak tartotta hangsúlyozni: ezek a versenyek egyáltalán nem olyanok, mint az amerikaiak, amelyek annyi kritikát kapnak.


– Sminkelni például csak minimálisan lehet őket. Maximum egy kis szájfény és szempillaspirál a megengedett – mondta. Azt is megbeszélte lányával, hogy az iskola marad a legfontosabb, ezt csupán hobbibak tekintik. Panka négy osztályt járt két tannyelvű képzésen a Madách-iskolába, a felső tagozatot azonban már a Gedóiban kezdi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!