Szeged és környéke

2016.07.07. 19:15

Vitéz Lászlótól Pom Pomig a XIV. Szegedi Várjátékokon

A gyerekeknek kedveskednek először a várjátékok szervezői: vasárnapig lovas szekerezés és állatsimogatás várja a legkisebbeket a Móra Ferenc Múzeum mögött. Idén ifjúsági előadásokkal bővült a program, de a Szomorú vasárnap is színpadra kerül a XIV. Várjátékokon.

Borbola Lilla

Gyerekzsivajtól hangos a Várkert környéke: elindult a XIV. Szegedi Várjátékok programsorozata. A szervező, a Pinceszínház idén is a legkisebbeknek kedvezett először: a gyerekek a Vitéz László és az Ördögök című bábjátékot láthatták elsőként, de Csizmás Kandúr, Lúdas Matyi és Pom Pom is színpadra lép a következő napokban.


Az előadások mellett ugrálóvár és ingyenes állatsimogató is várja a gyerekeket, sőt még lovas kocsira is fel lehet ülni Petrovics Mihály és segédkocsisa, Nyunyu, a csivava mögé. A szőregi állattartó a kiskutya mellett Csillaggal és Dajkával, a két kocsihúzó lovával, Rudival, a csacsival, Villámmal, a pónival, Lujzával, a kecskével, illetve nyuszival és tengerimalaccal érkezett a gyerekekhez. Kiderült, hogy nem hiába, mert sok gyerek még életében nem látott igazi szamarat: voltak, akik nem is tudták, hogy Rudi milyen állat. – Sokan esetleg a Shrekben láttak csacsit, de igazából még nem – mondta mosolyogva a kocsis.

Galéria kép



A hatéves Kovács Nórit azonban nem érte meglepetés: Lujza simogatása közben elárulta: mindegyik állatot felismerte. – Legjobban Vitéz László tetszett, ahogy elbánt az ördöggel – mondta a kislány a programokra utalva.

A tavalyi nagy sikerű Keménykalap és krumpliorr előadásain a szervezőknek feltűnt: igény van az ifjúsági darabokra is. – A nyolcvanas években kultikus volt ez a tévésorozat, az akkori fiatalok felnőttként a saját kiskamasz gyermekeikkel tértek vissza az új musicalváltozat előadásaira. Ekkor láttuk, hogy hiánypótlásra van szükség – mondta Varga Bálint szervező. Így idén a Karinthy Színház közreműködésével a Tanár úr, kérem! mellett például Tom Sawyer kalandjaival is várják a fiatalokat a várjátékokon.


A felnőttek idén a háború utáni kávéházak világába csöppenhetnek Seress Rezső édes-szomorkás dalaival a Szomorú vasárnap előadásain Ádám Tamás rendezésében július 31-éig.

Fotó: Borbola Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!