Szeged és környéke

2016.08.29. 14:20

Királynővé koronázták Domonkos Pankát

Két díjjal tért haza egy nemzetközi szépségversenyről a tízéves Domonkos Panka. A szegedi diáklány tavasszal véletlenül csöppent bele ebbe a világba, de már modellversenyre is hívják a világ túlsó felére.

Timár Kriszta

A Szeged Szépe gyermekversenyt nyerte meg tavasszal [namelink name="Domonkos Panka"], így szerzett jogot arra, hogy elinduljon a bulgáriai Little King & Queen World versenyen. A tízéves, 160 centi magas, 33 kilós lány két díjat is elhozott élete első nemzetközi versenyéről: ő viselte a zsűri szerint a legszebb nemzeti ruhát, emellett pedig korosztálya nagydíját is bezsebelte.


– Jó hangulatú verseny volt. Nem volt semmiféle piszkálódás vagy irigykedés, mindenki segített mindenkinek. Sok új barátot is szereztem– mesélt élményeiről Panka.


A bulgáriai versenyre a magyar csapat két nappal korábban érkezett, így volt idejük strandolni is.


– Egy napot próbáltunk, utána következett a megmérettetés. Koktélruhában, alkalmi ruhában és nemzeti ruhában kellett felvonulnunk, emellett pedig volt egy talent show és egy angol nyelvű bemutatkozás – sorolta Panka, aki a 13-as sorszámmal versenyzett. Édesanyja öltöztette minden fellépés előtt. – Volt olyan, amikor nem is értem oda a nézőtérre időben, így lekéstem a lányom táncshow-ját – mesélte Domonkos Viola.


Panka elsőként ruhája miatt kapott oklevelet: a direkt az erre a versenyre varratott magyar viseletet a legszebbnek választották. Nem maradt el azonban a korona sem, amelyet korosztályos győztesként tettek a fejére. – Ez volt

a legnagyobb élmény az egész versenyben. Még úgy is, hogy folyamatosan tartanom kellett a koronát, mert nem maradt meg a fejemen – mesélte mosolyogva Panka.


A szegedi szépség már most azt tervezi, hogy jövőre ismét elindul egy nemzetközi versenyen, mert nagyon megtetszett neki ez a világ. – Hívták Dominikára is, az viszont már modellverseny – dicsekedett édesanyja. Ráadásul már iskolaidőben van, így egyelőre kérdés, el tudnak-e utazni.

 

Királynővé koronázták Domonkos Pankát. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!