Szeged és környéke

2016.08.19. 08:50

Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

Az államalapítás és államalapító Szent István királyunk emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adta át tegnap a Vigadóban Kovács Gábor bankárnak, a Bankár Holding Zrt. igazgatóságának elnökének, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Kakasszéki Emberekért Alapítvány alapítójának.

Munkatársunktól

A miniszter a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adta át Horváth Dezsőnek, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Természettudományi és Informatikai Karának tudományos és közkapcsolati dékánhelyettesének, az Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék egyetemi tanárának, [namelink name="Szendrei Kálmán "]gyógyszerésznek, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézetének professor emeritusának, Szörényi László Széchenyi-díjas irodalomtörténésznek, az MTA Irodalomtudományi Intézete emeritus kutatóprofesszorának, aki bölcsészek nemzedékeit tanította az SZTE-n is.


A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott [namelink name="Galbács Gábor"] kémikus, az MTA doktora, az SZTE TTIK Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, [namelink name="Siklós László Sándor"], az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biofizikai Intézetének tudományos tanácsadója és [namelink name="Szász Károly"], a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza Kardiológia Rehabilitációs Osztályának főorvosa, a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság volt elnöke.


Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott [namelink name="Árva László"], a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója és tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!