Szeged és környéke

2016.08.17. 16:05

Sörrel és térzenével ünnepel a város, a Szeged felirat is kirajzolódik a szombati tűzijátékon

Sör- és fúvószenekari fesztivállal ünnepli Szeged az államalapítás ünnepét. A szombat esti tűzijátékon közel hatezer fényeffektet, köztük 30 méter magas Szeged feliratot láthat majd a közönség a Tisza fölött.

Munkatársunktól

– Három az egyben sajtótájékoztatót tartunk – kezdte [namelink name="Németh István"], a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője szerdán a Huszár Mátyás rakparton, ahol az augusztus 20-i ünnepségről és a tűzijátékról, a IX. Szegedi Fúvószenekari Fesztiválról, valamint a csütörtökön kezdődő RakpartFeszt Kézműves Sörünnepről számoltak be a szervezők.


[namelink name="Gyimóthi Zoltán"], a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar karmestere elmondta, a július elején indult Szeged Art fesztivál zárásaként, a fúvószenekari fesztivállal közösen csütörtöktől négy napon át fúvószenekarok vonulnak fel, és térzenével szórakoztatják a közönséget a Klauzál téren. Ennek zárásaként vasárnap 16 órakor a közel százfős Tian Guo Marching Band muzsikál, majd masírozik át a belvároson.


Augusztus 20-án, szombaton a Partfürdő területéről 21 órakor kezdik el fellőni a tűzijáték elemeit. Bácskai Dánieltől, a Pyro Maxx Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a pirotechnikai elemek egy részét már szerda hajnalban elhelyezték. A közel hatezer fényeffektet egy, az országban egyedülálló elem gazdagítja. – A Szeged szót írjuk ki az égre, amelynek kék színű betűi 25 méter szélesek és 30 méter magasak lesznek a Tisza felett. A látványosságra a tűzijáték harmadik percében számíthatnak a nézők – árulta el az ügyvezető.


A Huszár Mátyás rakparton csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a RakpartFeszt Kézműves Sörünnep. – Harminc főzde 150 különlegessége mellett lesz helikopterszimulátor, szabadulószoba és olimpianéző klub is a rakparton – mondta [namelink name="Kisházi Sándor"] szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!