Szeged és környéke

2016.08.17. 10:47

Tűzijáték sörrel, halászlével és fúvósokkal

Rovatunkban hétről hétre kollégáink számolnak be arról, ők milyen hétvégi programokon vesznek részt, illetve mivel töltik a szabadidejüket.

Arany T. János

Az augusztus huszadikai tűzijátékon túl is van élet. Már csütörtökön elkezdődik a RakpartFeszt Kézműves Sörünnep 2.0 a Huszár Mátyás Rakparton, ahol magyar kézműves sörfőzdék és hazai street foodosok mutatkoznak be.


A sokak által várva várt tűzijátékról – szombat 21 óra – a szervezők annyit árultak el, hogy Magyarországon egyedülálló, világújdonságnak számító show-elemekkel dobják föl. Hiszem, ha látom, látni pedig szerintem legjobban valamelyik úszóházról lehet majd.


De nem csak evésből és ivásból áll a hétvége! Aki hajlandó kicsivel több mint ötven kilométert autózni, a vajdasági Orom városában az összművészeti Malomfesztiválon kulturálódhat. Tudták, hogy az 1880-as években Orom határában már tizenegy szélmalom működött?


A Szeged Art fesztivál zárásaként, a IX. Szegedi Fúvószenekari Fesztiválon augusztus 20-án, szombaton a Klauzál téren 18.30-kor a Mórahalmi Fúvószenekar, 19 órától pedig a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar muzsikál.


Bár a nemzetközi tiszai halfesztiválig van még két hét, ez a hétvége sem múlhat el vörösen lobogó hallé nélkül: a Tisza-parti Szent István Népünnepélyen augusztus 20-án a Tömörkény István Üdülőtársulat egykori szabadstrandján, a Maros-torokkal szemben halászléfőző versenyt rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!