Szeged és környéke

2016.09.01. 13:55

Az EHÖK akár tüntetne is, mert be kell járni az előadások felére a bölcsészkaron

Nagy port vert fel a közelmúltban, hogy az SZTE bölcsészkarán nem csak a szemináriumokon, hanem az előadáson is kötelező részt venni. A módosítás mellesleg annyira nem szigorú: a 12 előadásból hatról hiányozhat a diák. Az EHÖK mégis tüntetne, a vétójogát hiányolja.

Az EHÖK közleményt juttatott el portálunkhoz az intézkedéssel kapcsolatban, amelyben azt írják: "A Bölcsészettudományi Kar Kari Tanácsa határozatával módosította a kari ügyrendet, melynek értelmében a szemináriumokhoz hasonlóan a hallgatók kötelesek az előadásokon is részt venni. Ilyen jellegű intézkedést kizárólag a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban lehet rögzíteni. Az ilyen módosításokkal kapcsolatban az SZTE EHÖK-nek vétójoga van. Mivel a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat ilyen jellegű módosítása nem történt meg, a Bölcsészettudományi Kar nem teheti kötelezővé az előadásokon való részvételt. Amennyiben a Bölcsészettudományi Kar ennek ellenére kötelezővé tenné az előadásokon való részvételt, az SZTE EHÖK kész akár tüntetést is szervezni."


A bölcsészkar honlapján már olvasható egy ideje a tájékoztató az előadásokon való kötelező részvétel kapcsán, amelyből az derül ki, hogy annyira azért nem súlyos a helyzet. A szorgalmi időszak első két hetében, a kurzusfelvétel időszakában nem számít a hiányzás, utána a 12 hét alatt hat hiányzás megengedett - tehát az előadások felére kell csak bejárni. Ha a szeminárium és az előadás ütközését semmilyen módon nem tudják megoldani, az oktatóra bízzák, számon kívánja-e kérni a bejárást, illetve biztosít-e lehetőséget a pótlásra. Ha a problémára a tanszékekkel nem sikerül megoldást találni, dékáni kérelmet lehet benyújtani, amelyben felmentésért folyamodik a diák az előadás látogatása alól - a részleteket itt olvashatják el.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!