Szeged és környéke

2016.11.30. 13:30

Brutalitás Szegeden: hallgat a kínzással gyanúsított lány anyja

Megkerestük tegnap annak a 21 éves lánynak az édesanyját, aki a gyanú szerint két társával kínzott egy fiatal férfit.

Munkatársunktól

Mint megírtuk, Szegeden egy panelház első emeleti lakásában négy fiatal élt. Az ügyészség szerint a tulajdonos és két albérlőtársa három hónapon keresztül kínozta negyedik társukat, egy huszonéves férfit. Az előzetes letartóztatásban lévő lakástulajdonos lány édesanyjának szerettünk volna feltenni kérdéseket az országos botrányt kiváltó üggyel kapcsolatban. Kétszer beszéltünk vele, egyik alkalommal negyedórán keresztül. Sok minden szóba került, ahhoz azonban nem járult hozzá, hogy szavait közöljük. Nagyon megviselte az eset, szerinte a sajtóban megjelentek egy része valójában nem úgy történt.


Az ügyészség közleménye szerint a fiatalembert november 13-a és november 24-e között még dolgozni sem engedték el. Fakanállal, bottal, üveggel vagy ököllel ütötték. Az ügyészség tájékoztatása szerint nemiségében is megalázták, a vállát pedig késsel megszúrták. Arra is kényszerítették, hogy a saját vérével átitatott papírt egye meg, illetve a vizeletéből innia, a székletéből és cigarettacsikkből is ennie kellett. A hátát több helyen öngyújtóval égették meg, csikket nyomtak el a testén – áll az ügyészség közleményében. A három fiatalt szombaton egy hónapos előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.


Megtaláltuk a megkínzott fiú Facebook-profilját, a közösségi oldalon a lakástulajdonos lány ismerősei között volt tegnap is. A fiú legutóbb szeptember elején válaszolt azoknak, akik születésnapján köszöntötték őt, azóta viszont nem találtunk bejegyzést tőle. Kiderült az is, hogy Szegeden járt iskolába, és egy szegedi céget jelölt meg munkahelyeként. Úgy tudjuk, bántalmazására úgy derült fény, hogy meg tudott szökni a lakásból, és szólt a rendőröknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!