Szeged és környéke

2016.11.14. 12:43

Maximális pontszámmal lett középdöntős Luca

Egy 12 éves üllési lány képviseli idén a dél-alföldi régiót a Fölszállott a páva című tehetségkutató műsorban. Erdélyi Luca maximális pontszámmal jutott tovább az első elődöntőből a középdöntőbe. Ennek ellenére nem gondolkozik azon, megnyerheti-e a versenyt. Már annak is örül, hogy idáig eljutott.

Timár Kriszta

Hatvan ponttal jutott a középdöntőbe Erdélyi Luca a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor első élő adásában. A maximális pontszám kihirdetése után a 12 éves lány percekig csak sírt. A tehetséges énekes szólista Üllésről érkezett, ő az egyetlen versenyző, aki a dél-alföldi régiót képviseli a versenyben.


– Járok zongorára, szolfézsra, citerára és néptáncra is. De az éneket szeretem legjobban – sorolta Luca, mi mindennel foglalkozik amellett, hogy kiváló tanuló. Bár mindössze négy éve jár tanárhoz, az éneklésbe gyakorlatilag belenőtt. – Az egész család néptáncol, anyukám énektanár, ovis korom óta mentem vele mindenhova. Aztán egy idő után én is kedvet kaptam hozzá – mesélt a kezdetekről.

 

Középdöntő december 2-án


Erdélyi Luca legközelebb december 2-án, a középdöntőben szerepel majd a Duna Televízión sugárzott élő műsorban. Kódját, amelyen szavazni lehet majd rá, november 28-án hozzák nyilvánosságra. A döntő december 16-án lesz, akkor már kategóriák elkülönítése nélkül versenyeznek a gyerekek a győzelemért.


Luca a Piarista Mestertanodába jár be Szegedre énekórákra. Tanára Csizmadia Anna, aki 2012-ben megnyerte a Fölszállott a pávát. A versenyre mégsem ő nevezte be, másik tanára, Fábri-Ivánovics Tünde ötlete volt, hogy próbálják meg. – Luca minden versenyt megnyert eddig, amin elindult, köztük egy országost is – magyarázta az énektanár, miért látott fantáziát a kislányban.


Luca versenyrepertoárja nyár óta készen van, azóta ezeket gyakorolja. – A dalokat közösen válogattuk ki – mondta Fábri-Ivánovics Tünde. – Fontos volt, hogy tetsszen neki, ugyanakkor érdekes és versenyképes legyen. A középdöntőbe például üllési dalokat visz majd.


A versenyben a múlt hét pénteki után még két elődöntőt rendeznek, ezt követően alakul ki a középdöntő mezőnye. – A középdöntőbe a legnehezebb bekerülni, onnantól viszont sokszor már szerkesztői döntés, ki jut tovább. Luca már ezzel az eredménnyel is nagyon elégedett, mindig azt mondjuk neki, már az is nagy dolog, hogy egy ország előtt, élőben énekelhetett – mondta Fábri-Ivánovics Tünde. Hozzátette, mindenki nagyon büszke a kislányra, hogy kétnapnyi megfeszített munka után, ami a műsort megelőzi, az élő adásban, abban a három percben, amikor bizonyítania kellett, gyönyörűen megcsinálta a feladatát. – Viszont én izgultam a mezőnyben a legjobban. Amikor kiálltam, még a kezem is remegett – idézte vissza szereplését most már nevetve a 12 éves lány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!