Szeged és környéke

2016.11.07. 07:30

Parkoló volt, az is marad a piac mögötti terület

Versenyeztetés útján adja újra bérbe a város a Cserepes sor és a Katona József utca sarkán lévő parkolót, mert év végén lejár az önkormányzat Cserepes sori Piac Kft.-vel kötött bérleti szerződése. A területet a jövőben is parkolóként működtetik.

Sz. C. Sz.

Felújítják a lifteket a Kereszttöltésen


A közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága arról is döntött, hogy a város felújítja a Kereszttöltés utca 29. alatti, önkormányzati tulajdonú lakóépület két felvonóját. A beruházásra közel 22 millió forintot hagyott jóvá a bizottság. A liftek felújításával várhatóan a jövő év első negyedében készülnek el.

Múlt héten döntött arról a közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága, hogy megpályáztatja a Cserepes sori parkoló területét. Ebben nincs semmi rendkívüli. Már korábban is írtak ki pályázatot a városi területre, mert a törvény szerint 20 millió forintos érték felett csak versenyeztetés útján hasznosíthatja az önkormányzat az ingatlanját. Jelenleg a beépítetlen telek ingatlankataszteri értéke 73,3 millió forint.


A területet a Cserepes sori Piac Kft. bérelte és bérli jelenleg is a várostól évi 7 millió forintért. A többségében önkormányzati tulajdonú cég üzemelteti a parkolót is, ahol tavasz óta szombatonként kétszáz forintot kérnek a parkolásért. A piac várossal kötött bérleti szerződése idén december 31-én jár le.


A városháza tájékoztatása szerint a zártkörű pályázati felhívást már megküldték három önkormányzati tulajdonú cégnek, a Cserepes sori Piac Kft.-nek, a dorozsmai nagybani piacot üzemeltető városi cégnek, valamint a Mars téri piacot működtető Szegedi Városkép és Piac Kft.-nek. Ők így hárman versenyeznek azért, hogy ki működtesse januártól a Cserepes soron a parkolót. Az összességében legelőnyösebb ajánlatot adó pályázó nyer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!