Szeged és környéke

2016.11.28. 11:00

Terjeszkedik a Gál Ferenc Főiskola

Szeged - Pedagógus- és mezőgazdászképzés, foci és média után egészségügyi képzést vesz át az egyház - egyre több területen jelenik meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye, részben a Gál Ferenc Főiskolán (GFF) keresztül.

Szlavkovits Rita

Újabb felsőoktatási intézmény kerülhet a Szeged–Csanádi Egyházmegyéhez, miután a Szent István Egyetem szenátusa még októberben megszavazta a gyulai egészségtudományi intézetének átadását. A fenntartóváltást a gyulai képviselő-testület is megszavazta. Az egyházmegye nem csak oktatási szállal kötődik a Békés megyei városhoz, hiszen ott működik a Grosics Labdarúgó Akadémia, amelyet szintén az egyházmegye működtet, de a Gyula TV Kft. tulajdonosa is az egyház.


A Gál Ferenc Főiskola egyházi felsőoktatási intézmény, fenntartója a Szeged–Csanádi Egyházmegye. Elsősorban papokat, hittanárokat képeznek, de Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye mellett Budapesten és Komárom-Esztergom megyében is működtet gyermekvédelmi hálózatot, karitász szolgálatot és szociális intézményeket.


A GFF a szarvasi pedagógiai kart 2014-ben vette át a Szent István Egyetemtől. 2015 óta a szegedi egyházi főiskola a Szolnoki Főiskolától a mezőtúri mezőgazdasági képzést is átvette, itt tangazdaság működtetését kétszáz hektáron végzik, amely terület a GFF kezelésében van.


Jelenleg 1122 hallgató tanul a GFF-en, saját fenntartású iskoláiba mintegy 700 diák jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!