Szeged és környéke

2016.12.15. 19:52

Anyaotthonban neveli kétéves kislányát, szebbé tettük a karácsonyát

Anyaszálláson él egy éve a kétéves Kiarával Bernát Zsuzsanna. Sokat dolgozik, mégis csak 50 ezer forintot tudott spórolni egy év alatt, amiből nem tudnak albérletbe költözni - ma ők kapták olvasóink jóakaratforintjait.

Munkatársunktól

A Délmagyarország-Rotary Adventen ma 17 órakor Bernát Zsuzsanna kapta meg a Lapcom Média Alapítvány támogatását, aki egy éve anyaotthonban neveli kétéves kislányát


A rotarysták támogatottja Rigó Milán István és családja volt, akik közüzemi számlatartozás kifizetéséről szóló ígérvényt vehettek át a Déli-Farm Kft. képviselőjétől. Az adományozó ünnepség után fellépett a Dózsa György Általános Iskola.

Anyaotthonban neveli kislányát, szebbé tettük a karácsonyát. Fotó: Kuklis István


A Lapcom Média Alapítvány idén 24 családot támogat, hogy szebb, boldogabb karácsonyuk lehessen. A lapunkban bemutatott családok számára várjuk felajánlásaikat. A jóakarat forintjait átutalhatják a 12096705-01312657-00200005-ös számlaszámra, vagy csekken is befizethetik, amelyet november 15-i lapunkban vagy ügyfélszolgálatainkon megtalálnak. A Lapcom Média Alapítványnak nincs működési költsége. Kollégáink társadalmi munkában végzik az ezzel kapcsolatos feladatokat, így a számlánkra érkező adományokat teljes egészében átadjuk a támogatott családoknak.


A Klauzál téren áll Szeged Első Szeretetkuckója, amelyet a Délmagyarország üzemeltet. Itt a Szegedi Bölcsődék Igazgatósága számára gyűjtünk plüssállatokat, játékokat és könyveket mindennap 16.30 és 18.30 között. A Rotary Club faházában ruhaadományokat várnak, valamint itt lehet leadni kupon ellenében a használt, de tiszta és még jó állapotú zoknikat is.

 

 

Járai Máté karácsonyi üzenete


A Délmagyarország–Rotary Advent vendége a Klauzál téren [namelink name="Járai Máté"] színművész volt.

– Ez lesz az első olyan karácsonyom, amikor nem dolgozom, így most el tudok utazni a feleségemmel. Először Bécsbe megyünk, majd Velembe, ahol az esküvőnk is volt. Egy kis gerendaházban, meghitten, visszavonultan töltjük majd kandalló előtt ezt a pár napot, még egy feldíszített fánk is lesz. Étteremben vacsorázunk, vagyis nem kell főzni sem, és az ajándék is az együtt töltött idő lesz. Egy ilyen, tökéletesen idilli karácsony után vágok majd bele újult erővel annak a darabnak a próbáiba, amely az én karácsonyi ajándékom volt: Zsombón mutatjuk be Szilágyi Annamáriával azt a monodrámát, amelyben egy órát csak én leszek egyedül a közönséggel. Ilyen lehetőséget még soha nem kaptam, nagy öröm, hogy ilyenben is kipróbálhatom magamat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!