Szeged és környéke

2016.12.05. 10:31

Balra az Északi-sarknál

Az Alkonyat a kedvenc filmem - mesélt magáról a Mikulásnak a nyolcéves Dzsesszika. A kislánnyal és testvérével, Fecóval a Szegedi Pinceszínház mesevilágában jártunk, ahol a tizennégy hónapos kisfiút majdnem felvették Manónak.

K. P. T.

Lassan lépked, mély a hó – Siess jobban, Télapó! – szavalta [namelink name="Berkó Dzsesszika"], amikor a Kincskeresőkkel egy személyre szóló ünnepségre invitáltuk. A Szegedi Pinceszínházban megnyílt Mikulás-kuckó vendége volt a kislány és tizennégy hónapos testvére, Fecó. Meglepetés volt számukra az akció, édesanyjukkal, Petrovics Klaudiával napokig titkolóztunk előttük.


Bár egy krampusz fogadta társaságunkat, gyorsan belátta, hogy jó gyerekek érkeztek, így a Mikuláshoz már egy Manó kísért. A nagyszakállú tudta: Dzsesszika még csak elsős, de nagyon szeret szavalni, kézműveskedni és még tanulni is, annyira, hogy a matekkal sincs gondja. – Az Alkonyat a kedvenc filmem – felelte a kislány, amikor arra kérte a Mikulás, hogy meséljen magáról. Majd gyorsan megnyugtatta: nála nincsenek vámpírok, de ajándékot minden gyermek kap.


Fecó ezalatt korához méltó kíváncsisággal próbált bejutni az alvó Rudolf rénszarvas óljába. Fáradhatatlanságát látva a Mikulás „állásajánlatot" is tett a kislegénynek: Fecó jövőre jelentkezhet az ajándékgyárba a Manók mellé.

 

Mikulás-kuckó


A Szegedi Pinceszínház Mikulás-kuckó nevű programja december 1. és 11. között várja a családokat. A programról további információ a 62/540-554-es telefonszámon kérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!